eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Járművek a pesti alsó rakparton 2022. április 11-én. Ezen a napon megnyílt a gépjárműforgalom előtt a Margit híd és az Eötvös tér közötti teljes útszakasz, valamint a Jane Haining rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd között, miután kicserélték a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövét a pesti Duna-part érintett szakaszain.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Itt vannak a fővárosi nagy útlezárások

Május 1-je ünnepnap, számos lezárás lesz és már van is a fővárosban.

Vasárnap 23 órától hétfő 23 óráig lezárták/ják a Pesti alsó rakpartot az Erzsébet híd és a Margit híd között, mert átadják a gyalogos- és kerékpáros-forgalomnak.

Lezárásra kell készülni május 1-én az Andrássy úton a Teréz körút és a Dózsa György út közötti szakaszon 12:00-tól 21:30-ig rendezvény miatt. A 105-ös és a 210B autóbusz terelve, a Podmaniczky utcán át halad, a 73-as trolibusz nem közlekedik, a 76-os trolibusz pedig a Ferdinánd híd (Izabella utca) és a Rózsák tere; illetve Rózsa utca között nem jár. Az M1-es metró igénybevételét ajánlja a BKK.

Szakaszos és időszakos lezárásra kell számítani május 1-én 11:30 és 13 óra között Csepelen az Orion utcából a Plútó utca–Szabadság utca–Erdősor utca–II. Rákóczi Ferenc út–Posztógyár utca–Teller Ede út–Weiss Manfréd út–Kvassay Jenő út–Soroksári út–Petőfi híd–Műegyetem rakpart–Szabadság híd–Kiskörút–Andrássy út–Kós Károly sétány–M3-as autópálya–Szentmihályi út–Rákospalotai határút–Szlovák út–Ostoros út–Vidámvásár utca–Simongát–Cinkotai út útvonalon motoros felvonulás miatt.

Lezárják Újpesten, a Baross utcát május 1-én 14:30 és 16:30 között a Fóti út és a Károlyi István utca között, valamint 15 és 22 óra között az Irányi Dániel utcát a Baross utca és a Labdarúgó utca között. Szakaszos és időszakos lezárásra kell készülni 15 óra és 16:30 között a IV., Temesvári utca–Árpád út–Attila utca–Károlyi István utca–Baross utca–Irányi Dániel utca–Labdarúgó utca útvonalon. Az érintett BKK-járatok terelve közlekednek, több megálló kimarad.

Az M3-as metró a teljes vonalon közlekedik május 1-én, hétfőn, azonban a Nagyvárad téren és a Lehel téren nem áll meg. M14-es pótlóbusz közlekedik a Lehel tér és a Nyugati pályaudvar között, valamint M30-as pótlóbusz jár a Nagyvárad tér és a Népliget között.

Május 1-től, hétfőtől új autóbuszjárat indul 210-es jelzéssel hétköznap a Svábhegy és a Gyöngyösi utca, hétvégén 210B jelzéssel a Normafa és a Gyöngyösi utca között.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×