eur:
388.99
usd:
360.7
bux:
68067.61
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem az a cél, hogy túltoljuk - Kerepesen elzavarták a nőket vegzáló ukrajnai menekülteket – videó

Újabb, nem mindennapi videóval jelentkezett közösségi oldalán Gyuricza László. Ezúttal egy helyi munkásszállóra szállt ki rendőri kísérettel, ahol távozásra szólította azokat a munkásokat, akik a napokban fiatal lányokat zaklattak.

Gyuricza László a múlt évben tett országos ismertségre, amikor arról számolt be, hogy a helyi HÉV-megállójában egy férfi többek szeme láttára önkielégítést végzett. A polgármester akkor két napot adott az elkövetőnek arra, hogy feladja magát, de mivel ez nem történt meg, közzétette a közszeméremsértő akcióról készült felvételeket.

A polgármester most egy új videóval jelentkezett, amiben azt szemléltette, miként zajlik a „rendrakás” a Pest megyei településen. Elmondása szerint ugyanis két bejelentést is kapott, hogy a Wéber Ede utcai munkásszállóról három kárpátaljai vendégmunkás egy 16 éves lányt és egy 22 éves nőt vegzáltak a napokban.

A polgármester és polgárőrökből, önkormányzati rendészekből álló, rendőrökkel is kiegészült csapata négy autóval érkezett a munkásszállóhoz, ahol Gyuricza László maga elé rendelte az érintetteket, majd közölte velük, hogy

„május 1-ig szedik a sátorfájukat, mert nem hajlandó eltűrni, hogy a kerepesi fiatal lányokat zaklatják”.

„Mit képzelnek maguk, hogy így viselkednek itt? Lányokkal. Lehet menni csecsenekkel keménykedni. Becsüljék meg, hogy befogadtuk ide magukat. Nem szégyellik magukat?” – fogalmazott ellentmondást nem tűrő hangon a városvezető, azt ígérve, hogy zéró toleranciával fogja kezelni a hasonló eseteket.

Bár ez egyértelműen nem derül ki, a zaklatásokra vélhetően a HÉV-en került sor, ugyanis a polgármester később arról beszél a videóban, hogy szerinte egy egyszerű technikai fejlesztéssel – négy kamerával, amit a MÁV biztonsági szolgálata tudna ellenőrizni – megoldható lenne a kocsik kontrollja. Ezt egyelőre élő erővel próbálja az állami társaság megoldani, de Gyuricza polgármester reméli, hogy idővel lesz rá keret, ahogy például a fővárosi villamosoknál.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×