INFORÁDIÓ
2023. március 26. vasárnap
Emánuel

budapest

brfk

traffipax

balogh ádám

Közúti ellenőrzésre figyelmeztető tábla a budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok közelében 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.

Négy új fix traffipax lesz Budapesten – itt vannak a helyszínek

Két sebességmérő eszközt a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet a Weiss Manfréd útra, egyet pedig a 6-os számú főútra telepítenek majd – tájékoztatta az InfoRádiót a BRFK.

Budapesten 2023-ban az eddig eltelt nagyjából hat hét alatt kilenc közúti balesetben tíz ember vesztette az életét – tudtuk meg Balogh Ádámtól, a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetőjétől, aki hozzátette, ez kifejezetten magasnak mondható a fővárosi statisztikában.

A napokban történt két súlyos budapesti halálos baleset után – vasárnap hajnalban egy fiatal nőt ütött el egy ittas autós a Nagykörúton, hétfőn pedig Csepelen volt frontális ütközés – tartott egyeztetést Karácsony Gergely főpolgármester és Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány; mint Balogh Ádám fogalmazott, a halálos balesetek számának csökkentése érdekében hívták össze a megbeszélést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elkötelezett a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése mellett, ezen belül pedig abban, hogy a főváros utcáin ne történjenek halálos balesetek" – emelte ki főosztályvezető, és közölte: a balesetek megelőzésére tett fellépés első lépéseként a Budapesti Rendőr-főkapitányság

négy traffibox kihelyezését kezdeményezte,

ezt a főpolgármester támogatta, és a Budapest Közút Zrt. közreműködésével valósítják meg. Két fix sebességmérő készüléket terveznek a repülőtér vezető gyorsforgalmi útra, egyet-egyet pedig a Weiss Manfréd útra, illetve a 6-os számú főútra.

A közlekedésrendészeti szakember úgy véli, a sebességmérők csökkenthetik az adott útszakaszon a baleseti kockázatit, a helyszínek kiválasztásában éppen a korábbi személyi sérüléssel járó balesetek számát és súlyosságát vették figyelembe.

"Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a halálos, továbbá a személyi sérüléssel járó balesetek számát, illetve a súlyosságát tovább csökkentsük" – emelte ki Balogh Ádám, de hozzátette, a jelentős javuláshoz alapvetően az önkéntes jogkövető magatartásra lenne a legnagyobb szükség, mert ha mindenki betartaná a közlekedési szabályokat, akkor nem lennének halálos, sőt személyi sérüléssel járó balesetek sem.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hang

Négy új fix traffipax lesz Budapesten – itt vannak a helyszínek
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018