eur:
393.42
usd:
367.65
bux:
66328.13
2024. április 24. szerda György
Közúti ellenőrzésre figyelmeztető tábla a budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok közelében 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Négy új fix traffipax lesz Budapesten – itt vannak a helyszínek

Két sebességmérő eszközt a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet a Weiss Manfréd útra, egyet pedig a 6-os számú főútra telepítenek majd – tájékoztatta az InfoRádiót a BRFK.

Budapesten 2023-ban az eddig eltelt nagyjából hat hét alatt kilenc közúti balesetben tíz ember vesztette az életét – tudtuk meg Balogh Ádámtól, a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetőjétől, aki hozzátette, ez kifejezetten magasnak mondható a fővárosi statisztikában.

A napokban történt két súlyos budapesti halálos baleset után – vasárnap hajnalban egy fiatal nőt ütött el egy ittas autós a Nagykörúton, hétfőn pedig Csepelen volt frontális ütközés – tartott egyeztetést Karácsony Gergely főpolgármester és Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány; mint Balogh Ádám fogalmazott, a halálos balesetek számának csökkentése érdekében hívták össze a megbeszélést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elkötelezett a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése mellett, ezen belül pedig abban, hogy a főváros utcáin ne történjenek halálos balesetek" – emelte ki főosztályvezető, és közölte: a balesetek megelőzésére tett fellépés első lépéseként a Budapesti Rendőr-főkapitányság

négy traffibox kihelyezését kezdeményezte,

ezt a főpolgármester támogatta, és a Budapest Közút Zrt. közreműködésével valósítják meg. Két fix sebességmérő készüléket terveznek a repülőtér vezető gyorsforgalmi útra, egyet-egyet pedig a Weiss Manfréd útra, illetve a 6-os számú főútra.

A közlekedésrendészeti szakember úgy véli, a sebességmérők csökkenthetik az adott útszakaszon a baleseti kockázatit, a helyszínek kiválasztásában éppen a korábbi személyi sérüléssel járó balesetek számát és súlyosságát vették figyelembe.

"Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a halálos, továbbá a személyi sérüléssel járó balesetek számát, illetve a súlyosságát tovább csökkentsük" – emelte ki Balogh Ádám, de hozzátette, a jelentős javuláshoz alapvetően az önkéntes jogkövető magatartásra lenne a legnagyobb szükség, mert ha mindenki betartaná a közlekedési szabályokat, akkor nem lennének halálos, sőt személyi sérüléssel járó balesetek sem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×