eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai Zalaegerszegen 2023. február 20-án. A TEK munkatársai egy társasházi lakásban elfogták azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott.
Nyitókép: MTI/Katona Tibor

Lövöldözés miatt nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök Zalaegerszegen – fotók

Nyolc-kilenc lövésről szólnak a lakossági beszámolók.

A Friss Hírek oldal egy zalaegerszegi Facebook-csoportban megjelent bejegyzés nyomán azt írta, hogy az egyik külvárosi ház lakója több lövést hallott. Először nyolcat, majd alig egy óra múlva egy kilencediket is. A rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre és kezdték meg az intézkedést, a lakókat visszaterelték a lakásokba.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai vitték ki társasházi lakásából hétfőn azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott – közölte a police.hu oldalon a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság (ZVRFK).

Az MTI arról ír, a rendőrségre nem sokkal fél 12 előtt érkezett bejelentés, hogy egy zalaegerszegi társasházban egy férfi több lövést is leadott. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy valós a bejelentés, ezért a feltételezhetően fegyverrel rendelkező elkövető biztonságos elfogása érdekében a TEK munkatársainak segítségét kérték.

A rendőrök felszólításának eleget téve a férfi önként nyitott ajtót. A lakás átvizsgálásakor két - valószínűsíthetően - gáz-riasztó fegyvert találtak.

Zalaegerszeg, 2023. február 20.
A Terrorelhárítási Központ (TEK) járműve Zalaegerszegen 2023. február 20-án. A TEK munkatársai egy társasházi lakásban elfogták azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott.
MTI/Katona Tibor
A Terrorelhárítási Központ (TEK) járműve Zalaegerszegen 2023. február 20-án. A TEK munkatársai egy társasházi lakásban elfogták azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott. MTI/Katona Tibor

Az esettel összefüggésben senki nem sérült meg.

A férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai a megyei kórház pszichiátriai osztályára szállították. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult ellene eljárás.

Sznopek Veronika, a ZVRFK szóvivője megerősítette, hogy

a hétfőn elfogott lövöldöző azonos azzal a 45 éves férfival, aki ellen néhány nappal ezelőtt rongálás miatt indult büntetőeljárás.

A zalai rendőrség akkori híre szerint a férfi február 14-én hajnalban társasházi lakásának ablakából több fa fényképkeretet és elégetett papírhulladékot dobált ki, ami a lakás alatt parkoló egyik személyautóban anyagi kárt okozott. Azt a magyarázatot adta, hogy ideges volt, és így vezette le a feszültségét.

Zalaegerszeg, 2023. február 20.
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai Zalaegerszegen 2023. február 20-án. A TEK munkatársai egy társasházi lakásban elfogták azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott.
MTI/Katona Tibor
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai Zalaegerszegen 2023. február 20-án. A TEK munkatársai egy társasházi lakásban elfogták azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott. MTI/Katona Tibor

A portál beszámolója szerint az ott lakók félnek: állításuk szerint egy fiatalemberrel van probléma hetek óta.

Egy másik hozzászólót is idéznek, aki szerint "évek óta gond van a sráccal, hol az apját kergette és bántotta, hol szemetet szór őrjöngve, rátámad a szembejövőre, ha épp bekattant, most már lövöldözik… rettegésben tartja a lakókat, gyakran megy a rendőrség, de sajnos kiengedik".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×