eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Fotó: google.maps
Nyitókép: google.maps

Betontömbökkel fenyegeti a magyar autósokat egy osztrák polgármester

Egy 12 éve EU-s pénzből leaszfaltozott, az osztrák-magyar határon átvezető út lezárásával fenyegeti az autósokat egy osztrák falu polgármestere. A Sopronból Bécsújhelyre és vissza közlekedők ugyanis élhetetlenné tették Somfalvát.

12 éve aszfaltoztak le egy földutat Ágfalva és Somfalva között. A két község Sopron közelében található, de az egyik a magyar oldalon, a másik Ausztriában fekszik. Az autósok rákaptak erre a keskeny, de jó minőségű útra, amely átvezet az osztrák Somfalván. Állítólag napi 4000-en használják.

Elvben az ingázási időszakban (reggel és este 3-3 órán át) nem lehetne itt áthaladni, de sokan nem tartják be korlátozást.

Arról már nem is beszélve, hogy az osztrák településen van egy Billa, ahová olykor érdemes átjárni bevásárolni.

A Der Standard riportjából most a derül ki, hogy az osztrák szocialista polgármester azzal fenyeget, betontömböket tesz az útra. Ezt arra az esetre ígéri, ha nem sikerülne olyan sorompórendszert kialakítani, amely leolvasná az érkező autó rendszámát és csak az engedéllyel rendelkezőt engedné át. Magyarán bárki nem közlekedhetne erre. Ezt azonban az osztrák belügyminiszter nem támogatja, ezért fenyeget Thomas Hoffmann a betontömbökkel.

A lapnak sorolja a sérelmeiket. "Két közlekedési balesetünk volt az elmúlt hetekben. Egy kerékpárost, aki több napig kórházban volt, elütött egy autó, és egy 90 éves gyalogost is, aki még mindig küzd az életéért".

Ha sikerülne valamilyen korlátozást kicsikarnia, akkor az, a Sopron Bécsújhely között közlekedőknek, félárával hosszabb utat jelentene.

Címlapról ajánljuk
Közeleg a Balaton leglátványosabb eseménye

Közeleg a Balaton leglátványosabb eseménye

Várhatóan csaknem 550 hajó indul az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. A július 18-án rajtoló Balaton-kerülő versenyről Haranghy Csabát, a Magyar Vitorlás Szövetség elnökét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×