eur:
393.76
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Látogatók a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és Uszodában 2020. március 4-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Budapesti fürdők: meleg helyzet, hidegebb víz

Az alapszolgáltatásaik minden esetben biztosítva vannak a vendégeiknek – mondta az InfoRádiónak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetési igazgatója. Lazay Gyula hozzátette, hogy a termálvizeik hőmérséklete geotermikusan adott, vagyis nem csökkent.

„A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 2022-ben eddig nagyon sikeres, a fürdők és a strandok kiemelt vendégforgalmat bonyolítottak le, többek közt a nyári hőségriadós időszakoknak köszönhetően, de az energiaárak emelkedését figyelve már augusztusban elkezdett társaságunk kidolgozni egy energiaválság-kezelési tervet. A használatával eddig sikerült elkerülnünk azt, hogy a fürdőink, illetve az uszodáink nyitvatartását meg kelljen változtatnunk” – mondta Lazay Gyula.

Az energiafelhasználás csökkentésére tett intézkedésekről elmondta, hogy azok elősegítik a gazdálkodási egyensúly fenntartását a megnövekedett energiaköltségek mellett is. A vendégforgalom és költségnövekedés folyamatos elemzése alapján

egyes szolgáltatásokat időbeli korlátoznak, de az alapszolgáltatásokat minden esetben biztosítják.

„Azokban az egységekben, ahol többféle és több hőmérsékletű szaunánk van, ott általában a hétköznap délelőtti időszakokban szűkített szolgáltatást nyújtunk, például kevesebb szauna, gőzkamra üzemel, valamint az élményelemekkel rendelkező medencékben a működési ciklusidőt csökkentjük, mert ezen berendezések üzemeltetése nagyon nagy energia igénnyel jár” – mondta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetési igazgatója.

A gyógyvizek hőmérsékletével kapcsolatban arról beszélt, hogy a kútból érkező vizeknél ez geotermális módon adott, a 78, 55, 42 fokos tartományokban mozognak általában.

Az uszodák vizéről elmondta, hogy

a 26-27 fokos megszokott tartomány helyett 25-26 fokon tartják.

„Kiemelt úszómedencéink vannak a Csillaghegyi fürdőben, Pesterzsébeten, a Paskál fürdőben, valamint a Palatinus strandon – sorolta Lazay Gyula –, illetve nem kifejezetten úszómedence, de annak használható a Lukács fürdő két kültéri medencéje.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×