eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Rászoruló gyerekeket lephetünk meg az idén is cipősdoboznyi ajándékkal

A Magyar Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akcióját tizenkilencedik alkalommal hirdették meg. A mozgalom résztvevői cipős dobozokat töltenek meg rászoruló gyerekeknek szánt karácsonyi ajándékokkal.

A célunk, hogy minél több rászoruló nehéz sorsú gyermekek tudjunk karácsonykor ajándékot adni. Nagyjából 70-80 ezer igény érkezik be Szeretetszolgálathoz minden szezonban. Tavaly rekordszámnak minősülő 60 ezer cipős doboz ajándékot tudtunk kiosztani – mondta az InroRádiónak Szabó Márk, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciójának koordinátora.

A cipős dobozokat különböző értékes, hasznos tárgyakkal, ajándékokkal lehet megtölteni. A dobozok címkézésénél meg kell határozni, hogy fiúnak, lánynak, illetve hány éves gyermeknek szánjuk.

Szabó Márk szerint az elmúlt 19 évben az emberek egyre tudatosabban, ügyesebben rakják össze dobozokat. A megunt tárgyak közül is leginkább már azok kerülnek be a dobozba, melyek jó állapotúak, nem sérültek. A gyerkőcök nagyon szeretik az édességet, a kesztyűt, a sálat, a sapkát, a könyveket, a zenét, a technikai eszközöket, például az USB-t vagy fejhallgatót. Fontos, hogy

az adományozás nem lomtalanítás, tehát olyasmit adjunk, aminek egy gyerek örül, és nem hulladék.

Azzal bátorítják az adományozókat, hogy olyan cipős dobozt készítsenek, amit nyugodt szívvel odaadnának a saját gyermekeiknek is. "A gyermek sok mindennek örül, de vannak olyan dolgok, amiknek a szülők jobban örülnek, és ilyen a tartós élelmiszer" – mondta, és hozzátette, itt leválik az ajándékozás az adományozástól. Elsősorban édességet javasolnak, mert akkor a gyerek azt érzi, hogy a doboz valóban neki készült.

A cipős dobozok összetételén nem változtatnak, de azt javasolják, a doboz elkészítésekor külön csomagolják be a doboz alját és fedelét, hogy egyszerűen meggyőződhessenek arról, ha nem odavaló tárgy van benne. Megjegyezte: nagyon indokolt, hogy minden egyes dobozt ellenőrizzenek. A segítők, az önkéntesek, és szervezet azon dolgozik, hogy kiszűrje ezeket a sokszor sértő és bántó dolgokat.

A Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciója november 25-én kezdődik, és december 18-ig tart, addig csaknem 390 gyűjtőpont várja az adományokat országszerte. Az adományokat december elejétől elkezdik osztani, de van egy olyan felület, ahova bárki regisztrálhat és kérhet.

Szabó Márk elmondta: az adományozási osztályunk kapcsolathálója kifejezetten azzal foglalkozik, hogy önkormányzatokkal, családsegítővel és a kapcsolatrendszerünkön keresztül felmérjék az adott igénylő szociális állapotát. Sokszor azt tapasztalják, hogy az igények egy jó része indokolatlan.

A Szeretetszolgálat az elmúlt 25 évben pontos listát rakott össze, kapcsolatban vannak több megbízható alapítvánnyal, iskolával, óvodával és bölcsődével. Tudják, hogy a gyermekekhez kerülnek az ajándékok, és gondoskodnak az átadásról is. "A kampány életében ez a vonal bejáratódott, garantáltan a legjobb helyre tudjuk küldeni a dobozokat" – jelentette ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×