eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Targoncával tetőcserepeket rakodnak a Terrán építőipari nagyvállalat kunszentmiklósi gyáregységében 2019. május 7-én. Ezen a napon tartották a cég második tetőcserépgyára szimbolikus alapkőletételét. A mintegy 2 milliárd forint összegű beruházást a magyar állam több mint 480 millió forinttal támogatja.
Nyitókép: MTI/Bús Csaba

Itt a kormány 150 milliárdos gyármentő programja

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett döntés a gyárak energiahatékonyságát segítené elő, a feladatot három miniszterre bízta.

A kormány határozata megjelent a Magyar Közlönyben az úgynevezett gyármentő programról, mely a nagyvállalatok energiahatékonyságát növelő beruházásait támogatja – írja a 24.hu.

A beruházást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek kell a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt. útján azonnal elindítania.

A programhoz Varga Mihály pénzügyminiszternek kell biztosítania egyszeri jelleggel a 150 milliárd forintos többletforrást. Ez az összeg tartalmazza a támogatást és a lebonyolítás díját is. A pénzt ütemezetten, a kifizetésekhez igazodva használják majd fel.

Palkovics László technológiai és ipari miniszternek kell a program előkészítésekor a vállalkozások által jelzett, a működésüket nehezítő energetikai feltételeket és körülményeket év végéig megvizsgálnia. Ehhez a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke nyújt neki szakmai támogatást.

A portál szerint Szijjártó Péter néhány napja azt mondta,

első körben lesz 150 milliárd forint a támogatás.

A miniszter szerint a november 2-án induló gyármentő programmal elő fogják segíteni a sikerrel pályázó cégek energiahatékonysági fejlesztéseit, Budapesten harminc, vidéken 45 százalékos támogatásintenzitással.

A programra azok a vállalatok pályázhatnak, amelyek minimum kétszázmillió forintos fejlesztés keretében bővítik energiaellátási kapacitásukat, napelemeket telepítenek, növelik energiahatékonyságukat, csökkentik az energiaköltségeiket. A legmagasabb támogatási összeg hatmilliárd forint lesz.

Az energiahiányról, a szankciókról és az energiaimportot elősegítő politikai megállapodásokról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélt korábban az InfoRádió Aréna c. műsorában:

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×