eur:
389.68
usd:
362.02
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Megkérdezték a magyarokat az Oroszország elleni szankciókról

Inkább Európának, vagy inkább Oroszországnak ártanak a szankciók? Jobb és baloldali szavazók válaszoltak.

Ezt tudakolta a Nézőpont Intézet október 3-5. között, 1000 főtől, telefonon. Arra a kérdésre, hogy „inkább Európának, vagy inkább Oroszországnak ártanak a szankciók”, a válaszadók többsége (50 százalék) felelt úgy, hogy inkább Európának, és csak 12 százalékuk szerint Oroszországnak. A választók egyharmada (32 százalék) szerint mindkét félnek ugyanannyira ártanak a korlátozó intézkedések.

Jelentős megosztottság fedezhető fel a kutatás szerint a baloldal választói között: körülbelül fele-fele arányban gondolják, hogy inkább Európának (24 százalék), semmint Oroszországnak (28 százalék) ártanak a szankciók, míg 43 százalékuk szerint mindkét fél ugyanannyira szenvedi meg azokat.

Tízből hét kormánypárti szavazó szerint Európának jobban ártanak a szankciók, míg mindössze 2 százalékuk szerint súlyosabbak a korlátozó intézkedések Oroszországra nézve, 23 százalékuk szerint pedig mindkettőnek ugyanannyira ártalmas a szankciós politika.

Az ukrajnai háború egyes vonatkozásairól, a szankciók hatásairól az InfoRádió Aréna című műsorában Deák András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézet tudományos főmunkatársa beszélt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×