eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
Nyitókép: Pixabay

50 ezer forintos szigor vár a terézvárosi kutyasétáltatókra

Kemény pénzbüntetés vár mindazokra, akik zacskó nélkül sétáltatják házi kedvencüket. A polgármester tett erről bejelentést.

Kemény hangú Facebook-üzenetet tett közzé a terézvárosi momentumos polgármester. Soproni Tamás ígérete szerint november 1-jétől minden kutyasétáltató 5-50 ezer forint pénzbüntetésre számíthat, akinél nincs kutyaürülék felszedésére alkalmas zacskó.

"Ez a felelős gazdáknak természetes, a nem felelősöknek pedig nem megugorhatatlan feladat, hiszen a polgármesteri hivatal portáján és a köztisztasági cégünk telephelyén is ingyenesen adjuk a helyieknek a kutyapiszokgyűjtő zacskót" - érvelt az intézkedés betarthatósága mellett.

A kerület utcáin összesen 80 darab "dogboxot" üzemeltetnek, ezen kívül ingyenes szűrések és képzések is vannak, még a háziállatok ivartalanítása is ingyenes a rászoruló gazdáknak - a többi kerületinek ez féláron biztosított.

"Ezekért a támogatásokért cserébe elvárjuk, hogy senki se mocskolja össze a közterületeket" - zárja gondolatait a kerületvezető.

Az Agrárminisztérium által korábban közzétett információk szerint a koronavírus-járvány a kutyatartási kedv növekedését mutatta, ugyanakkor az ebtartók 84,7 százaléka nem törődik kutyája általános képzésével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Pénteken érkeztek a friss magyarországi autóértékesítési statisztikák, akkor megnéztük, hogy mi mozgatja a teljes piacot, mi áll amögött, hogy az EU-ban egyedül a magyar piacon adnak el kevesebb autót idén, mint tavaly. Abban a cikkben a Skoda Octavia, a Suzuki Vitara, a Dacia Duster vagy az MG ZS volt a nagy sztár, most azt néztük meg, hogy a prémium és luxusautó szegmensben, a Porschénél, a Ferrarinál vagy a Rolls-Royce-nál hogy alakulnak az eladások.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×