eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

50 ezer forintos szigor vár a terézvárosi kutyasétáltatókra

Kemény pénzbüntetés vár mindazokra, akik zacskó nélkül sétáltatják házi kedvencüket. A polgármester tett erről bejelentést.

Kemény hangú Facebook-üzenetet tett közzé a terézvárosi momentumos polgármester. Soproni Tamás ígérete szerint november 1-jétől minden kutyasétáltató 5-50 ezer forint pénzbüntetésre számíthat, akinél nincs kutyaürülék felszedésére alkalmas zacskó.

"Ez a felelős gazdáknak természetes, a nem felelősöknek pedig nem megugorhatatlan feladat, hiszen a polgármesteri hivatal portáján és a köztisztasági cégünk telephelyén is ingyenesen adjuk a helyieknek a kutyapiszokgyűjtő zacskót" - érvelt az intézkedés betarthatósága mellett.

A kerület utcáin összesen 80 darab "dogboxot" üzemeltetnek, ezen kívül ingyenes szűrések és képzések is vannak, még a háziállatok ivartalanítása is ingyenes a rászoruló gazdáknak - a többi kerületinek ez féláron biztosított.

"Ezekért a támogatásokért cserébe elvárjuk, hogy senki se mocskolja össze a közterületeket" - zárja gondolatait a kerületvezető.

Az Agrárminisztérium által korábban közzétett információk szerint a koronavírus-járvány a kutyatartási kedv növekedését mutatta, ugyanakkor az ebtartók 84,7 százaléka nem törődik kutyája általános képzésével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×