eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vendégek a bangkoki kínai negyed egyik, cápauszonylevesre szakosodott éttermében 2022. július 26-án. A cápauszonylevest fényűző ínyencségnek tekintik Thaiföldön, igen népszerű étel a kínai negyedbe látogató helybeliek és kínai turisták között. Környezet- és állatvédők azonban felhívják a figyelmet, hogy a túlhalászás és a növekvő fogyasztás miatt a tengeri ragadozók állománya drasztikusan csökken. A San Franciscó-i székhelyű WildAid környezetvédő szervezet szerint évente akár 73 millió cápát is megölnek az uszonyáért, a Floridai Nemzetközi Egyetem egy 2022. júliusi tanulmányában pedig azt közölte, hogy a cápafajok több mint 70 százalékát a kipusztulás veszélye fenyegeti.
Nyitókép: MTI/EPA/Narong Szangnak

Építőipari géppel keverték a tésztát az étteremben, bezárták – videó

Súlyos higéniai hibák és hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették az étterem tevékenységét, és 95,3 kg élelmiszert és alapanyagot kivontak a forgalomból.

Egy budapesti vendéglátó ipari egység ellenőrzésekor súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei – írja a Nébih.hu.

A XI. kerületi étterem konyhaterének mennyezete és oldalfala sötétszürkén elszíneződött, olajosan, zsírosan szennyeződött volt. A szükséges mosogatóhely hiányában és a korábban kiadott engedéllyel egyezően, kizárólag egyszer használatos edényeket használhattak volna. Ennek ellenére a használt fogyasztói edényeket a kiszolgálópultban mosogatták el.

A húselőkészítő csaptelep le volt szerelve, a zöldségelőkészítőben földesárut, a mosogatóban egyéb élelmiszert és elektromos berendezést is tároltak, lehetetlenné téve ezzel az előkészítő helyiségek rendeltetésszerű használatát. A földesáru tisztítása, valamint az üzemi edények mosogatása a konyhatérben történt, akárcsak a húselőkészítő eszközeinek tisztítása, melyeket használat előtt nem fertőtlenítettek. A konyhatéri kézmosó eldugult, a szennyvíz pangott. A melegen tartó pult nem volt bekapcsolva. A hűtőtérben a különböző higiéniai megítélésű élelmiszereket, így zöldséget,

nyers és főtt húst is együtt tároltak,

a tészta keveréshez építőipari keverőgépet használtak.

Az étterem az élelmiszerhigiéniai és élelmiszerbiztonsági hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét után folytathatta tevékenységét. Még zajlik az eljárás és a bírság megállapítása.

Az étterem állapotáról Youtube-videót osztott meg a Nébih:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×