eur:
395.83
usd:
367.32
bux:
65309.69
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Munkások az M3-as metróvonal felújítás alatt lévő Újpest-városkapu és Gyöngyösi utca megállói között 2018. augusztus 30-án. A tavaly év végén kezdődött felújítási munkálatok során megújul a 3-as metróvonal északi szakaszán az Újpest-központ, az Újpest-városkapu, a Gyöngyösi utca, a Forgách utca, az Árpád híd és a Dózsa György út metróállomás. A munkálatok várhatóan 2018 végéig tartanak.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Metrófelújítás: öt éve tart, de már látszik az fény az alagút végén, és nem is távoli

2017. november 6-án kezdődött, a tavaszra fejeződhet be a 3-as metró teljes vonalának felújítása.

Csaknem öt éve, 2017. november 6-án indult a 3-as metró felújítása, a hvg.hu rákérdezett, mikorra fejeződhet be teljesen.

  • A északi szakasszal kezdték, ott 2019. március 30-án indult újra a forgalom – emlékeztetnek a BKK honlapja alapján.
  • A déli szakasznak egy héttel ezután fogtak hozzá, itt 2020. október 22-én indult újra a metróforgalom.
  • A középső részhez már a déli felújítása közben hozzákezdtek, itt több lépcsőben történt a lezárás, legutóbb, május 14-én a Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomásokat nyitották meg.
  • A három szakasz befejezését követően a Lehel téri és Nagyvárad téri állomások felújítására kerül sor.

A BKK válasza szerint "jelenleg az M3-as metró középső szakaszán, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között dolgoznak a szakemberek. Ezen a szakaszon is teljesen megújul az alagút, a vágányok, a biztosítóberendezés, valamint az állomások is átépülnek, a teljes metróvonal akadálymentes lesz. Emellett zajlik a Nagyvárad téri és a Lehel téri állomások átépítése.

Az M3-as metró felújítása 2023 tavaszán fejeződik be

a jelenlegi tervek szerint".

A BKK arra a kérdésre, hogy mi lesz a rengeteg felszabaduló metrópótlásra használt busszal, úgy reagált, "a metrópótlás befejeztével felszabaduló autóbuszok a régebbi, korszerűtlen járművek cseréjét fogják elősegíteni".

Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×