INFORÁDIÓ
2022. október 7. péntek
Amália

varga zs. andrás

kúria

kinevezés

ítélőtábla

Varga Zs. András, a Kúria elnöke Schmidt Mária Széchenyi-díjas történész új, Korszakhatáron címet viselő esszékötetének bemutatóján a Terror Háza Múzeumban 2022. június 8-án. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány gondozásában megjelent kötet Schmidt Mária 2018 és 2022 között megjelent írásainak válogatása.

Közleményt adott ki a Kúria az elnök feleségének kinevezése ügyében

Infostart

Varga Zs. Andrásnak semmilyen szerepe nincs az ítélőtáblai pályázatok elbírálásában – írják.

Korábban az Observeren megjelent cikkben azt írták, hogy annak ellenére nevezték ki a Fővárosi Ítélőtábla Polgári Kollégium tanácselnökének Varga Zs. András Kúria-elnök feleségét, hogy jóval kevesebb szavazatot kapott, mint a másik jelölt. A hvg.hu arra hívja fel a figyelmet, hogy a friss kinevezett Kovács Helga Mariann ebben a tisztségében politikai szempontból kényes ügyekkel is foglalkozhat.

A lap szúrta ki a Kúria reakcióját a cikkre.

„A Kúria elnökének semmilyen szerepe nincs az ítélőtáblai pályázatok elbírálásában.

Magyarország alkotmányos rendje nem engedi a bírák családi kapcsolatainak vizsgálatát pályázatok elbírálása során. Képtelenség is lenne a bírósági vezetők hozzátartozóit sajátos végzettségüktől, hosszú tanácselnöki és több évtizedes bírói tapasztalatuktól függetlenül kizárni a pályázatokból.

Össze nem függő események összekapcsolt bemutatása érdekes lehet, de valós nem” – áll a Varga Zs. András által vezetett szervezet közleményében.

A Kúria tehát nem tagadja, hogy a kinevezett jelölt jóval kevesebb szavazatot kapott, mint ellenfele, azt állítja viszont, hogy a kinevezésben Varga Zs. Andrásnak semmilyen szerepe nem volt.

Nyitóképünkön Varga Zs. András, a Kúria elnöke Schmidt Mária Széchenyi-díjas történész új, Korszakhatáron címet viselő esszékötetének bemutatóján a Terror Háza Múzeumban 2022. június 8-án

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018