eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nagy István agrárminiszter, a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja Gödöllőn, a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem (MATE)  ünnepi névadó dokumentumának aláírásán 2021. február 1-jén. Az eddig Szent István Egyetem (SZIE) néven működő felsőoktatási intézményhez csatlakozott a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ 11 kutatóintézete és gazdasági társaságai, valamint a Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság Karcagi Kutatóintézete. A MATE fenntartója a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A miniszter is lép a Sajó szennyezése miatt

Nagy István első útja Szlovákiába vezet majd.

Miniszteri beiktatása után Nagy István első hivatalos nemzetközi újra Szlovákia környezetvédelmi miniszteréhez vezet majd.

Mint írta, azért kezdeményezett találkozót, hogy a Sajó folyón kialakult szennyezést haladéktalanul orvosolják.

Ne feledjük, teremtett világunk megóvása és a biológiai sokféleségének fenntartása közös kötelességünk – közölte.

Márciusban érkezett az első jelzés, hogy egy volt szlovákiai bányából vastartalmú szennyező anyag ömlik a folyóba. A magyarországi szakaszon még jelent meg a szennyezés – írta a Portfolio.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×