eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk
Young couple near reception desk in hotel. Young couple comes to the hotel
Nyitókép: Jovanmandic/Getty Images

Rekordot dönt a húsvét a hazai szállodákban

Több a foglalás a hosszú hétvégére, mint 2019-ben ugyanebben az időszakban.

Rekordot hozhat a húsvét a hazai szállodákban. Már most több a foglalás a hosszú hétvégére, mint 2019-ben ugyanebben az időszakban. A vendéglátósok úgy számolnak, hogy az idegenforgalom újraindulhat és több lesz a turista, mint a járvány előtti utolsó évben. Szakemberek rekordnyarat várnak Magyarországon – írja a hirado.hu.

A négynapos hosszú hétvégén a legtöbben Egerbe, Budapestre, Gyulára, Hajdúszoboszlóra és Pécsre mennek pihenni. Ezt mutatja a szállás.hu felmérése. De tele vannak a szállodák a Balatonnál is. Egy kimutatás szerint 2019-hez képest átlagosan 30 százalékkal kell többet fizetni egy éjszakáért a vendégeknek. Ennek ellenére azonban szinte minden szálloda megtelt.

Márkus Sándor a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesületének elnöke elmondta: 95 százalék körüli kihasználtsággal fognak működni. A nagyvárosi szállodák többségében is lefoglalták már a szobákat, az adatokból pedig látszik, hogy a vendégéjszakák száma folyamatosan nő.

Szakemberek szerint 2019-hez képest idén robbanásszerűen megugrott a foglalások száma.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×