INFORÁDIÓ
2022. december 1. csütörtök
Elza

pesti alsó rakpart

autómentes

bkk

margit híd

Ismét a gyalogosoké a pesti alsó rakpart – egyelőre csak hétvégente

Ismét a gyalogosoké a pesti alsó rakpart – egyelőre csak hétvégente

Infostart

Idén először az ünnepi hosszú hétvégén nyílik meg a mozogni vágyók előtt, tudatta a BKK.

A hosszú hétvégén, nagypéntektől húsvét hétfőig ismét a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyóké a pesti alsó rakpart – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők – a bevált gyakorlatnak megfelelően – a Margit híd és a Közraktár utca között vehetik birtokba a pesti alsó rakpartot. Erre az útszakaszra csütörtöktől péntekre virradó éjszakától egészen hétfő este 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők.

A 105-ös és a 178-as autóbuszok a Gyöngyösi utca végállomás felé a Petőfi Sándor utcán át közlekednek, nem érintik az Eötvös tér és a József nádor tér megállóhelyeket, megállnak azonban a 15-ös és a 115-ös buszok Erzsébet téri megállójánál.

A rakpart tavaly szeptemberben nyílt meg legutóbb hétvégén az érdeklődők előtt – olvasható a közleményben.

Végleg le akarják zárni

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Balogh Samu kabinetfőnök minap érdeklődésünkre megerősítette Karácsony Gergely tervét: a korábbi választási ígéretének megfelelően teljesen gyalogos lesz a pesti alsó rakpart egy belvárosi szakasza, csak a 3-as metró rekonstrukciójának a végét várják meg vele.

„A pesti alsó rakpart tervezése során volt az a korábbi szakmai döntés, hogy a Lánchídtól délre eső rész teljesen autómentes lesz. Ennek bejelentésével várnom kellett eddig a hétig, felismerve azt, hogy lehet, nem a kampány a legjobb időpont rá” – nyilatkozta a Telexnek adott interjújában a főpolgármester.

Ismeretes, a pesti alsó rakpartot éppen hétfőn kapták vissza hosszú szünet után az autósok, mert Budapest egyik legfontosabb nyomócsővezetékét kellett kicserélni alatta, és közben megújult a rakpart Margit híd és a Kossuth tér közötti szakasza is.

Hogy a gyalogos sétány pontosan melyik szakaszon húzódhat majd, és honnan tiltják majd ki az autókat, erről Balogh Samu még nem akart nyilatkozni, csak a civil munkacsoporttal folytatott egyeztetés után, ugyanakkor nem cáfolta, hogy a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti szakaszt érintheti a változás.

Nyitókép: BKK
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018