eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Vajda-Papír Kft.

Sok adománnyal segíti az ukrajnai menekülteket a Vajda-Papír

Csaknem egy tonna higiéniai papírterméket adományoz a magyar társaság az Ukrajnából menekülők ellátására. Az árut a Magyar Máltai Szeretetszolgálat veszi át és osztja szét a menekülőket ellátó szálláshelyeken és segítségpontokon. Vajda Attila ügyvezető igazgatóval beszélgettünk.

Magyarország vezető higiéniai papírtermék-gyártója, a Vajda-Papír ügyvezető igazgatója elmondta: az adományban toalettpapír, papír zsebkendő, papírtörlő van, emellett pedig több ezer általuk gyártott sebészeti arcmaszkot is biztosítanak. Ahogy a készletek fogynak, a Vajda-Papír kész újabb szállítmányokkal segíteni. Vajda Attila az InfoRádiónak nyilatkozva arra is emlékeztetett, hogy a vállat hosszú távú együttműködésben áll a Máltai Szeretetszolgálattal, és a múltban már több kampányt is lebonyolítottak közösen.

A mostani felajánlással kapcsolatban érdeklődésünkre jelezte, több millió forint értékű adományt adtak át, mely összetétele a szeretetszolgálat igénye alapján került meghatározásra, hiszen „nagyszerű tapasztaltaik vannak, hogy melyek azok a legpraktikusabb, és a legnagyobb igényben előforduló termékek, amikre az ukrajnai menekülteknek a legnagyobb szükségük van”.

A Vajda-Papír Kft. ugyanakkor nemcsak adománnyal segít, hanem munkahelyeket is felajánlott az Ukrajnából menekülő kárpátaljai magyaroknak és ukránoknak, biztosítva egyben a szálláshelyet és ellátás a teljes családok részére – mondta Vajda Attila.

Vajda-Papír Kft.
Vajda-Papír Kft.

Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta,

a társadalmi felelősségvállalás minden felelős vállalat életben mindennapi feladatnak, mondhatni kötelességnek kellene lennie.

Hozzátette: természetesen a mostani egy rendkívüli helyzet, amikor elsősorban az ukrajnai menekülteket, illetve azokat a szervezeteket kell segíteni, amelyek az ellátásban részt vesznek, de a szeretetszolgálattal karöltve, közös meghatározásban a Vajda-Papír rendszeresen támogat magyarországi rászorulókat, köztük hajléktalanokat és fogyatékkal élőket, illetve az őket segítőket.

A több mint 650 munkavállalót foglalkoztató vállalatcsoport a dunaföldvári, a székesfehérvári és a budapesti gyárában is kínál munkalehetőségeket, ezekről bővebb információk a Vajda-Papír oldalán, a karrier aloldalon találhatók – több nyelven.

Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke – az adományozás kapcsán – elmondta: a háború kirobbanása óta menekültek tömegei érkeznek Magyarországra Ukrajnából. A felajánlott szálláshelyek koordinálását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vállalta, emellett országszerte több átmeneti befogadóhelyet nyitottak, ahol nagy hasznát veszik az adománynak. Kiemelte: Nagyon fontos a magyar vállalat akciója, és reméli, egyre több cég követi a jó példát, és a Máltai Segélyszervezettel egyeztetve termékadományokkal támogatják munkájukat a rendkívüli helyzetben – közölte a Vajda-Papír Kft.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×