eur:
395.97
usd:
365.05
bux:
65551.58
2024. március 19. kedd Bánk, József
Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 26-án.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Kizárták Bangóné Borbély Ildikót az MSZP-ből

A párt rendkívüli ülésen állapította meg a szabálytalanságot, ami után nyomban léptek.

Parlamenti önéletrajza szerint a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett diplomát az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, de ez nem így van - írta meg a Mandiner szombaton. A lap egy, a politikust és a csepeli szocialisták életét jól ismerő forrásától értesült.

A Mandiner közérdekű adatigényléssel fordult a BGF jogutódjához, a Budapesti Gazdasági Egyetemhez, hogy megtudják, Bangóné Borbély Ildikó járt-e a BGF-re, s ha igen, mennyi ideig, milyen vizsgákat tett le, és kapott-e ott diplomát. Az egyetem azt válaszolta, hogy tanulmányi rendszerük archívumában az érintett személyre vonatkozóan semmilyen adat nem található.

Az MSZP Országos Elnöksége vasárnapi rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így

politikai útjaik elválnak egymástól

- írták január 23-i közleményükben.

"Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, a Magyar Szocialista Párt választáson nem indítja, és felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására."

Megjegyezték még a közlemény végén, hogy a szocialista párt ezzel lezártnak tekinti az ügyet, azt pedig elvárják, hogy "a Völner-Schadl korrupciós botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből".

A Mandiner felidézte: Bangóné 2003-ban lépett be a Magyar Szocialista Pártba, előbb a megyei választmány tagja, majd 2008-ban a nádudvari szervezet elnöke volt, 2010-ben a megyei elnökség tagjává választották. A 2010-es önkormányzati választásokon a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe került be. 2011-ben a püspökladányi időközi országgyűlési választásokon az MSZP jelöltje volt, a harmadik helyen végzett a fideszes Bodó Sándor, illetve a Jobbik jelöltje mögött. 2012-ben az Országos Elnökség és a Választmány tagjává választották, jelenleg a párt csepeli szervezetének az elnöke.

Fidesz: a baloldal csak hazudni képes

"Nem ez az első eset, hogy egy baloldali politikusról kiderül, hazudott a képzettségét illetően. Hajnal Miklós azt állította, hogy közgazdász, miközben nincs is diplomája. Karácsony Gergely pedig azzal tévesztette meg az embereket, hogy van angol nyelvvizsgája" - reagált közleményben a Fidesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×