eur:
394.06
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Nagy döntés vár a siófokiakra

Régóta várt utat kap a város, de el kell dönteni, merre vezessen a nyomvonal. A jövő év elején a lakosság is véleményezheti a két fennmaradó változatot.

Mint arról már az Infostart is beszámolt, elkezdődött a Siófokot elkerülő út tervezése A napokban nyolc nyomvonalváltozatot tártak a tervezők az egyeztetésen résztvevők elé, ezek közül több variáció is csak minimálisan tér el egymástól – írja a siofok.hu.

Az egyeztetés során fennmaradt hét nyomvonal-változat mindegyike a Jysk-körforgalomból indul ki, átvezet egy új hídon a Sió-csatornán, majd az M7-es és a Sió között nagyjából félúton elfordul keleti irányba, s a jelenlegi, szennyvíztelepre vezető út egy részét is felhasználva párhuzamosan az autópályával halad, átíveli egy híddal a Siófok–Kaposvár vasúti pályát, s a szabadi útra kiérve ér véget.

Egyelőre az még nem dőlt el, hogy ahogyan azt eredetileg tervezték, a leendő Sió-híd valóban az új kiliti duzzasztómű felhasználásával épülne-e meg, vagy attól kissé nyugati, esetleg keleti irányban. A jelenleg még hét nyomvonal-verzióból végül kettő marad, és e két változatot a tervek szerint a lakosság is véleményezheti majd, erre várhatóan a jövő év első hónapjaiban kerülhet sor.

Az állami beruházásban épülő 3,5 kilométeres tehermentesítő útnak egyelőre a tervezésére biztosított pénzt a kormányzat, de Lengyel Róbert siófoki polgármester a napokban egyeztet a témában Witzmann Mihály országgyűlési képviselővel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×