eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: UNICEF/Pirozzi

A lelki egészségért kampányol az UNICEF Magyarország a gyermekek világnapján

A világnap estéjén húsz magyar településen számos ikonikus épület és köztéri alkotás kap kék díszkivilágítást, így emlékeztetve a gyermekjogok fontosságára. A többi között kék fényben úszik majd a MÜPA, a Duna Aréna és a Puskás Aréna, a pécsi Tv-torony, a tatabányai Turul-szobor, a tatai Fellner Jakab Kilátó, valamint a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó.

Kampányt indított az UNICEF Magyarország a gyermekek világnapja alkalmából. A Nézz szembe a problémával! című kezdeményezés arra hívja fel a figyelmet, hogy csak akkor lehet segíteni a lelki nehézségekkel küzdő fiataloknak, ha a probléma nem tabu, segítséget kérni pedig nem szégyen - derült ki a szervezet szombati közleményéből.

Az UNICEF Magyarország adati szerint a 10 és 19 év közötti fiatalok közül hétből legalább egyet diagnosztizáltak valamilyen mentális zavarral a világon: csak Európában 9 millió serdülő érintett a problémában.

Az UNICEF legfrissebb globális felmérése szerint a 15-24 éves korosztály több mint egyharmada számolt be gyakori szorongásról és idegességről, és csaknem minden ötödik vallott tartós lehangoltságról és motivációhiányról. A pandémia hatására pedig mára egy egész generáció mentális egészsége került veszélybe - tették hozzá.

A szervezet november 20-ától ingyenes online kurzussal segíti a pedagógusokat, hogy képesek legyenek felismerni és lehetőség szerint meg is előzni a gondjaikra bízott diákok komolyabb mentális problémáit - írták.

A közösségi médiában bárkinek lehetősége nyílik csatlakozni az UNICEF Magyarország kezdeményezéséhez, és kifejezni, hogy számára is fontosak a gyermekjogok és a gyerekek lelki egészsége - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×