eur:
395.7
usd:
372.07
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Védőfelszerelést viselő ápoló a fővárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 9-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hetvennél is több életet követelt a Covid a magyar egészségügyben

Az elhunytak között vannak ápolók, háziorvosok, főorvosok, egy kutatóorvos és mentősök is.

Már hetvenhárom egészségügyi dolgozó életét követelte a koronavírus-fertőzés Magyarországon a Magyar Orvosi Kamara (MOK) honlapján szereplő adatok szerint.

Az elhunytak között vannak ápolók, háziorvosok, nőgyógyászok, főorvosok, egy kutatóorvos és mentősök is. A halálhírekről a sajtóból vagy saját forrásaikból értesültek. „Mély megrendüléssel búcsúzunk a Covid–19 pandémiában elhunyt kollégáinktól, akik hivatástudatukhoz méltón teljesítették esküjüket, orvosi, illetve ápolói kötelezettségeiket, elhivatottan szolgálva embertársainkat – írják, azt is hozzátéve: ha valaki „hozzátartozóként bármely okból nem szeretné elhunyt rokona nevét általuk megjelentetve látni”, kérhetik a kamarát, hogy ne tüntessék fel a honlapon.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a központi tájékoztató oldal adatai szerint az elmúlt három napban 17 834 új fertőzöttet igazoltak, és elhunyt 214 többségében idős, krónikus beteg. Kórházban 3980 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 434-en vannak lélegeztetőgépen.

Közben az Index egy kormányzati Covid-statisztikákat elemző forrásra hivatkozva azt írja, a koronavírus harmadik hullámában többnapos, esetenként egy-két hetes csúszást is lehetett látni a Covid-halottak rögzítésében. Vagyis előfordult, hogy egy szerdai adatközlés múlt keddi állapotot mutatott, vagy a közzétételek csúcsokról szóltak, de az esetszám közben már csökkenésnek indult – példázza a lap.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×