eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján Mansfeld Péter I. kerületi emlékművénél 2018. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Az LMP parlamenti vitanapot kezdeményez

A Roszatom vezérigazgatójának tenne fel kérdéseket az ellenzéki párt.

Az LMP parlamenti vitanapot kezdeményez a paksi atomerőmű bővítésével, illetve az atomenergia felhasználásának jövőjéről - jelentette be az ellenzéki párt frakcióvezetője.

Keresztes László Lóránt közölte, levélben fordult az orosz Roszatom vezérigazgatójához, arra kérve a paksi bővítést végző állami vállalat vezetőjét, hogy az Országgyűlés illetékes bizottsága előtt adjon válaszokat a beruházással kapcsolatban felmerült kérdésekre.

Az ellenzéki politikus szerint ugyanis egyelőre nem tisztázottak az új atomerőmű hűtésével és földrengésvédelmével kapcsolatos kérdések, továbbá nem lehet tudni azt sem, mi lesz a kiégett fűtőelemek sorsa.

Az LMP változatlanul úgy gondolja, hogy az atomenergia nem zöld, nem olcsó és nem biztonságos, így a paksi bővítés leállítása a magyar emberek alapvető érdeke - mondta Keresztes László Lóránt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×