eur:
392.85
usd:
366.71
bux:
66235.51
2024. április 25. csütörtök Márk
Ápolók a fehérgyarmati kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 2-án. Az intézmény kizárólag COVID-ellátást végez.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Keddi járványadatok: 1701 új fertőzöttet regisztráltak, elhunyt 44 beteg

Május vége óta nem volt ennyi napi áldozata a járványnak.

Az elmúlt 24 órában Magyarországon 1701 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak. Elhunyt 44 többségében idős, krónikus beteg, május 24-én szerepelt utoljára ennyi az adatközlésben. (Az eddigi maximális adat a harmadik járványhullámban érkezett, 311 elhunytat jelentettek egy nap alatt április 7-én)

Az aktív fertőzöttek száma már 25 775 (1391 fős növekedés egy nap alatt).

Kórházban a hétfői adatközlésben szereplőnél 97-tel több, 1685 koronavírusos beteget ápolnak, közülük hattal többen, 197-en vannak lélegeztetőgépen.

Az elhunytak napi száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)
Az elhunytak napi száma és a hétnapos mozgóátlag - az utolsó kiugró oszlop a hétvégi adatközlésben szereplő 75 halálos áldozat, a keddi adat még nem szerepel ezen a grafikonon (Forrás: Worldometers)

A járvány kezdete óta összesen

  • 852 214 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Az elhunytak száma 30 611 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma jelenleg 795 828 fő.

Hatósági házi karanténban jelenleg 16 742-en vannak, a mintavételek száma 7 301 452.

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérjük őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.

koronavirus.gov.hu
koronavirus.gov.hu

A beoltottak száma 5 941 073 fő, közülük 5 721 531 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 120 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Mint korábban a Nemzeti Népegészségügyi Központ közölte, markánsan növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja. A térkép a leginkább érintett városokkal (köztük Budapesttel és az agglomerációval) itt érhető el.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×