eur:
394.1
usd:
369.5
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Concept of wealth, personal savings and collecting money for retirement
Nyitókép: Bence Bezeredy/Getty Images

Kiírták a civileknek szóló 2022-es pályázatokat

Megjelentek hétfő délelőtt a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2022-es pályázati kiírásai - jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Egy új támogatási formát is bevezetnek.

Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta, hogy az egyesületek és az alapítványok működését, illetve programjaik megvalósítását segítő NEA jövő évi keretösszege csaknem 11 milliárd forint, 1,5 milliárddal több, mint az idei. Ez minden eddiginél nagyobb összeg - tette hozzá.

A pályázati kiírások elérhetők a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján (www.bgazrt.hu), illetve a Civil Információs Portálon (https://civil.info.hu/).

A pályázatok megvalósítási időszaka 2022 április elsején kezdődik, a szakmai kollégiumok döntése után a nyerteseknek terveik szerint már jövő márciusban folyósítják a támogatásokat.

Az összevont pályázatokon 200 ezer és négymillió forint közötti összegre lehet pályázni november 3-ig.

Szalay-Bobrovniczky Vince bejelentette azt is, hogy új támogatási formát vezetnek be azon összevont pályázatok esetében, amelyek formailag érvényesek, de a kollégium nem tudja azokat támogatásban részesíteni. Nekik lehetőségük lesz 150 ezer forint támogatási összeg igénylésére, amelyet a civil szervezet alaptevékenységéhez kapcsolódó működési és szakmai költségekre lehet fordítani.

Az egyszerűsített pályázatok esetében az igényelhető legnagyobb támogatási összeg a korábbi 300 ezerről 350 ezer forintra emelkedett. Erre a támogatási formára október 18. és november 17. között lehet pályázni.

A NEA elsősorban a kisebb civil szervezeteket hivatott támogatni, mint Szalay-Bobrovniczky Vince fogalmazott: "a NEA nagy lehetőség a kicsiknek". A legutóbbi kiírásban a pályázatokat 69 százalékban támogatták, amit nagyon jó aránynak értékelt.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×