INFORÁDIÓ
2021. október 19. kedd
Nándor

nyugdíj

rangsor

életkor

Elderly 95 years old woman sitting miserably at the table at home and counting remaining coins from the pension in her wallet after paying the bills.

Több tényező fenyegeti a nyugdíjasokat

Infostart

Megnézték, hol a legjobb nyugdíjasnak lenni. Magyarország a 33.

A Natixis Global Retirement Index elemzése szerint több kockázat fenyegeti a mai nyugdíjasok jólétét:

  • infláció
  • hozamkörnyezet
  • államadósság
  • egyéb aggodalmak, például a foglalkoztatottság, az egészségügy, a jövedelmi egyenlőség.

A Portfolio.hu által ismertetett tanulmány 44 országot rangsorol a nyugdíjasok jóléte és pénzügyi biztonsága alapján. Nyugdíjasnak Izlandon, Svájcban és Norvégiában a legjobb lenni a világon, az első három helyezett nem változott egy év alatt. Az első tízben Németország két helyet javított, Kanada két helyet rontott.

Magyarország a 33., ahogy tavaly is.

Az életszínvonalat négy kategória szerint vizsgálta az index: egészség, nyugdíjas pénzügyek, életminőség és anyagi jólét. Utóbbiban áll legjobban Magyarország, a 13.

Az egészségügyi alindexet Japán vezeti, a pénzügyi jólét vizsgálatánál Szingapúr, Svájc és Új-Zéland áll az élen. Az anyagi jólétben Izland, Norvégia és Hollandia dobogós, de a csehek és a szlovénok sem panaszkodhatnak. Az életminőség kategóriájában az északi államok és Svájc áll az élen.

Régió Észak-Amerika vezeti a listát, évek óta itt a legjobb nyugdíjasnak lenni a világon. Ezt követi Nyugat-Európa, Kelet-Európa és Közép-Ázsia, Latin-Amerika, majd az ázsiai és csendes-óceáni régió.

A tanulmány arra is kitér, hogy időzített nyugdíjbombán ül a világ, hiszen amellett, hogy egyre idősödik a világ népessége, egyre tovább is élnek az emberek.

Nyitókép: kasto80/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018