eur:
394.09
usd:
365.69
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Koronavírussal fertőzött beteget látnak el az Inter-Európa Mentőszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentőegységének munkatársai a főváros XVII. kerületében 2021. március 19-én. Az életmentésre tervezett mobil intenzív egység (Mobile Intensive Care Unit, MICU) tizenkét éve teljesít szolgálatot az ország egész területén, a mentésben és a betegszállításban egyaránt részt vesz. A mentőautó felszereltsége akár komolyabb beavatkozások elvégzését is lehetővé teszi. A koronavírus-járvány idején az egység feladatai közé tartozik a súlyos, lélegeztetett betegek szállítása, a betegellátás és tesztelés.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Öt városban is a járvány emelkedését jelzik a szennyvízadatok – térkép

Két helyen csökken ugyan a koncentráció, de több hetes távlatban emelkedés tapasztalható.

Lassú ütemben, de folyamatosan növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve a honlapján.

Azt írták, a szennyvízminták koronavírus-koncentrációja több hét távlatában lassú emelkedést mutat.

A 38. héten a vizsgált magyarországi városok többségét stagnáló tendencia jellemezte, enyhe emelkedés látható

  • Békéscsabán,
  • Debrecenben,
  • Nyíregyházán,
  • Szolnokon, valamint
  • a Budapest környéki agglomerációs települések - Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta - közös mintájában.

Csökkenés

  • Győrben és
  • Kaposváron

volt megfigyelhető.

A vizsgált helyszínek közül 12 minta koncentrációja az alacsony tartományba, míg 10 minta a mérsékelt tartományba esik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×