INFORÁDIÓ
2021. október 19. kedd
Nándor

palkovics lászló

itm

hadiipar

diákváros

budapest-belgrád vasútvonal

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Gödöllőn, a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem (MATE)  ünnepi névadó dokumentumának aláírásán 2021. február 1-jén. Az eddig Szent István Egyetem (SZIE) néven működő felsőoktatási intézményhez csatlakozott a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ 11 kutatóintézete és gazdasági társaságai, valamint a Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság Karcagi Kutatóintézete. A MATE fenntartója a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány.

Palkovics László: a kormány megépíti a Diákvárost

Infostart / MTI

Októberben indul a Budapest-Belgrád vasút magyar szakaszának kivitelezése

Mozgolódnak a német és az osztrák hadiipari vállalatok, mert nem érzik biztonságban a működésüket, ebből a szempontból is meghatározó lehet a vasárnapi németországi választás végkimenetele - mondta Palkovics László a Világgazdaság pénteki számában megjelent interjúban.

Az innovációs és technológiai miniszter szerint Magyarország jó alternatíva lehet ezeknek a cégeknek kapacitásbővítéseik megvalósítására. Kitért arra, hogy izraeli és amerikai védelmi ipari érdekeltségek is beléphetnek a hazai piacra, cserébe a kormány olyan jogi környezetet kínál az Európai Unión belül, amely egyszerűsíti és gyorsítja az állami exportengedélyek kiadását.

A kínai Fudan Egyetemml kapcsolatban kijelentette, hogy az nem csökkenti a Diákváros kapacitásait, és a két beruházás elfér egymás mellett. Ezeknek a tervezése hamarosan megkezdődik.

A kormány szándéka világos: megépíti a Diákvárost, a Fudan megvalósításáról pedig népszavazás lesz

- rögzítette a tárcavezető.

"Nem volt tiltakozás, sőt, semmiféle jelzés nem érkezett. A kínai fél abból indul ki, hogy a magyar kormány elköteleződése komoly, a belpolitikai kérdések pedig szerintem nem izgatják" - mondta a pekingi kormány reakciójáról.

Azt is bejelentette, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal magyar szakaszának kivitelezése október közepén megkezdődik Kiskunmajsa és a déli határ között. A befejezés céldátuma változatlanul 2025.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Colin Powell

Családja jelentette be a volt amerikai külügyminiszter halálát a Facebookon. 84 évet élt....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018