INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

hadiipar

2022.05.16. 12:21

Új szintre lép a 4iG és a Rheinmetall hadiipari együttműködése

A német Rheinmetall AG, a 4iG Nyrt. és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI Zrt.) közös védelmi ipari vállalat alapításáról írt alá előzetes megállapodást - közölte 4iG hétfőn. A világ egyik vezető védelmi digitalizációs fejlesztése érkezik Magyarországra.
2021.09.30. 10:20

Hadihajós választ adtak a görögök és a franciák az angolszász paktumra

Görögország és Franciaország több milliárd eurós szerződést kötött hadihajók eladásáról és egy új, „stratégiai partnerségről”, ami Athén szerint lépés lehet „az autonóm európai védelem felé”. A görögök ugyanakkor azért is fegyverkeznek, mert tartanak a szomszédos Törökországtól.
2021.06.29. 08:27

Új hadiipari holding alakul Magyarországon

Maróth Gáspár szerint az eddigi tapasztalatok azt mutatták, hogy a gyors döntéseket igénylő és több kockázattal járó hadiiparban az állam rossz tulajdonos - most inkább befektető lesz.
2020.12.23. 19:23

Magyar hadiipar: történelmi előnyt kovácsolnak az ország hátrányából

Néhány év alatt nem csupán Közép-Európa legütőképesebb hadserege épül ki Magyarországon, hanem ezzel párhuzamosan a legmodernebb hadiipara is, amely technológiai szempontból is évtizedekkel előzi meg a szomszédos országok hasonló üzemeit – mondta el a Magyar Nemzetnek a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos.
2020.12.16. 13:39

Újabb jelentős magyar hadiipari együttműködés született

A katonai célú járművek merőben újszerű, következő generációjának közös létrehozását célzó projektről állapodott meg a német Rheinmetall ipari csoport és Magyarország kormánya - közölte Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos titkársága szerdán.
2020.11.06. 15:31

Mesterlövészfegyverek gyártásába kezd Magyarország

Újabb német-magyar hadiipari együttműködést jelentettek be: Kiskunfélegyházán, a HM Arzenál Zrt.-nél folytatódik az Unique Alpine AG mesterlövész- és vadászfegyvereinek gyártása – jelentette be a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos pénteken a helyszínen.
2019.11.04. 09:25

Hadiipari céget vett a magyar állam

Titok, mennyiből, ám az nem, miből fedezte a hadügy. Nem titok: politikai kapcsolatépítésről is szólnak az efféle beruházások.
2019.07.30. 21:15

Meddig mennek el a NATO-szövetségesek a pókerjátszmában?

Máshoz fordulhat Törökország, ha az Egyesült Államok nem hajlandó leszállítani neki a korábban megrendelt F-35-ös modern harci gépeket – közölte Recep Tayyip Erdogan elnök. A másvalaki pedig Oroszország lehet, amely Su-35-ös repülőket ajánlott fel a török légierőnek.
2018.12.11. 16:42

Benkő Tibor: mérföldkőhöz értünk a hazai hadiipar újraindításában

A Magyar Honvédség fejlesztésének kulcsfontosságú pillanataként említette Benkő Tibor honvédelmi miniszter a több mint tízezer, Magyarországon összeszerelt és a honvédséghez kerülő fegyvert. Hamarosan megérkeznek a gyártó gépsorok is az országba, valamint további hadiipari fejlesztéseket is terveznek.
2018.03.05. 18:53

Ennyit keresett fegyverexportból Oroszország

Meghaladta a 15 milliárd dolláros értéket 2017-ben az orosz fegyverexport - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök az orosz hadiipari együttműködési tanács hétfőn megtartott moszkvai ülésén.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018