eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Az Emeljünk magasba minél több gyereket! című országos rendezvény budapesti állomása a Margitszigeti Atlétikai Sportcentrumban 2019. május 11-én. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos rekordkísérletével a család fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.
Nyitókép: Az Emeljünk magasba minél több gyereket! című országos rendezvény budapesti állomása a Margitszigeti Atlétikai Sportcentrumban 2019. május 11-én. MTI/Soós Lajos

Magasba emelkednek a magyar gyerekek

Szombaton ismét megrendezik a "Gyereket a magasba!" rendezvényt az ország több mint 30 településén, és a határon túl is. A részletekről a szervező Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetőjét kérdezte az InfoRádió.

Skrabski Fruzsina elmondta: Budapesten a Hősök terén lesz az emelés, ez egy világraszóló rekordkísérlet, amit már évek óta csinálnak.

"Egy időpontban minél több gyereket fölemelni - ez a cél, eddig minden évben 10 ezer gyereket emeltünk, reméljük, hogy idén növekszik ez a szám."

Szombaton 11-kor lesz maga az emelés különböző helyeken, de 9-től már koncertekkel várják a Hősök terén a gyerekeket és a szülőket. Először Bogár Muzsika lesz, aztán Farkasházi Réka és a Tintanyúl, az emelés után pedig Szabó Balázs Bandája fog zenélni.

Budapesten 500 kismotort is kisorsolnak a résztvevők között.

"Ez egy nagy, közös, boldog esemény, az üzenete az, hogy a felemelés több értelmű szó, tehát büszkék vagyunk a gyermekeinkre, szárnyakat is szeretnénk adni nekik. Ez egy gesztus jellegű világrekord, ezzel ki akarjuk fejezni, hogy mekkora öröm a gyerekvállalás" - fejtette ki.

Budapesten kívül máshol is lesz emelés, az ország több pontján, információkat a gyereketamagasba.hu oldalon és a Facebookon lehet látni. Sok helyen lesz emelés: csatlakozott Eger, Debrecen, Kecskemét, Kaposvár, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Veszprém, Zalaegerszeg, vagy például Solt, Ásotthalom és Tapolca.

Otthon is lehet emelni, és a fotóját beküldeni, mi például itthon betegeskedünk, ezért én a saját gyerekemet itthon fogom felemelni - tette hozzá a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×