eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Elégtételt kaphat Balla Irma fia

Több mint 14 évvel Balla Irma meggyilkolása után elégtételt kaphat az áldozat ártatlanul meghurcolt fia, Schönstein Sándor - írta a Magyar Nemzet pénteken, jelezve: a gyilkos D. Lajos perújítási kérelmét jogerősen elutasították, így nincs akadálya, hogy kimondják: bűncselekmény hiányában mentik fel Schönsteint.

"Úgy értelmezem a bírósági közleményt, hogy most már valóban minden jogorvoslati út bezárult édesanyám gyilkosa előtt, ami így teljességgel jogerőre emelkedett. Egyeztetnem kell az ügyvédemmel a további lépésekről. Nem vagyok gyilkos, nem követtem el a bűncselekményt, így ezt kell kimondania a bíróságnak, nem pedig azt, hogy bizonyítottság hiányában mentenek fel" - mondta a lapnak Schönstein Sándor, aki még korainak tartja, hogy a jogtalan meghurcoltatása miatti polgári (kártérítési) per folytatásáról beszéljen.

A lap felidézi, hogy a 2007 húsvétján meggyilkolt Balla Irma megölésével először fiát gyanúsították, akit 2010-ben el is ítéltek, bár tagadta a vádakat, és a nyomozók vélekedésén túl semmilyen bizonyíték nem volt ellene. Ráadásul a nyomozás során, a gyilkosság idején, a szomszédos házon segédmunkásként dolgozó D. Lajos kétszer is beismerte, hogy ő ölte meg az asszonyt, ám mindkétszer vissza is vonta a vallomását. A gyilkosságot később a különleges ügyek főosztályának életvédelmis nyomozói kezdték el újra felgöngyölíteni, akik egy új DNS-azonosító technológia segítségével talált nyomokból 2013-ban azonosították D.-t.

A segédmunkást a Debreceni Ítélőtábla jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte 2020 februárjában, jóváhagyva a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletét. A Debreceni Ítélőtábla 2020 novemberében, az elítélt beadványára, perújrafelvételi nyomozást rendelt el. Az elítélt ugyanis olyan körülményt, bizonyítékot mutatott be, amelyet eddig nem vizsgált a bíróság. D. azt állította, ő nem bántotta a sértettet, viszont látta, amint az asszonyt a fia bántalmazta, és azt is észlelte, hogy a helyszín közelében rejtette el a bántalmazás eszközét és más dolgokat is. Szeptember 20-án a perújítási indítványt megalapozottság hiányában elutasították.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×