INFORÁDIÓ
2021. július 28. szerda
Szabolcs

m. richárd

soroksári futónő

börtön

Cellafolyosó a berlini Hohenschönhausen börtönmúzeumban 2019. július 7-én. Az épület a második világháborút követően, 1946-ban a szovjet megszállási övezet központi börtönévé vált, majd 1951-ben az NDK Állambiztonsági Minisztériumának állambiztonsági szolgálata, a Stasi átvette és kibővítette. A szovjet mintára kiépített államhatalom vélt ellenségeinek tartott politikai foglyok ezreit hallgatták ki és tartották fogva az épületegyüttes falai között 1989-ig. A vasfüggöny lehullása után pár évvel, 1994-ben nyilvánították emlékműnek, jórészt eredeti állapotukban megőrizve a berendezéseket, hogy a látogatók hiteles képet kapjanak az egykor hírhedt intézményről.

Összeköltöztették a börtönben M. Richárdot és a soroksári futónő vélt gyilkosát

Infostart

Átgondolt stratégia mentén dönthettek így. Több közös ismerősük is van.

Közös cellában raboskodik a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd és a soroksári futó nő megölésével vádolt, R. Szilveszter - írja a Blikk. A lap információi szerint a kigyúrt és a magas férfi remekül kijönnek egymással.

A lapnak megszólal kriminológus szerint a páros egyik tagja sem fog packázni a másikkal, ráadásul mindketten "jól ismerik a börtönt", tudják, mivel jár, ha rendetlenkednek.

R. Szilveszter - ügyvédje szerint - "örömmel újságolta", hogy kivel van egy cellában, ráadásul "több közös ismerősük is van".

M. Richárd neve a kecskeméti maffiaperben tűnt fel először, 2006-ban nyolc évet kapott, ebből ötöt ült le. 2017-ben ismét hallatott magáról: luxusautójával karambolozott a Dózsa György úton.

R. Szilveszter a vád szerint 2013-ban brutális módon megölte Kardosné Gyurik Krisztinát. A gyilkost öt évig hiába kereste a rendőrség, áttörést az hozott, hogy a más bűncselekmények miatt raboskodó R. Szilveszter DNS-mintája egyezést mutatott a helyszínen rögzített anyagmaradványokkal. A hajléktalanéletet élő férfi tárgyalása jelenleg is tart.

Nyitókép: MTI/EPA/Jens Schlüter
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018