eur:
394.36
usd:
370.45
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Az elsőrendű vádlott M. Richárd (b) az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. A bíróság négy év fogházra ítélte első fokon és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

M. Richárd ezúttal a járványintézkedések ellen vétett

A két halálos áldozatot követelő Dózsa György úti autóbaleset egyik felelőse és a kecskeméti maffiaper érintettje egy konditeremben erősített, amelyik nem lehetett volna nyitva.

Lefotózta egyik olvasója a Dózsa György úti baleset egyik felelőseként nem jogerősen öt év börtönre ítélt M. Richárdot egy konditeremben – írja a bors.hu. A férfiról október közepén a XIII. kerületben egy Mercedes volánjánál ülve bukott le úgy, hogy a bíróság korábban örökre eltiltotta a vezetéstől, a jogosítványát pedig – amivel egy más ügy miatt a baleset idején sem rendelkezett – a jogerős ítéletéig bevonták.

A 43 éves férfi a lap információi szerint ezúttal

egy konditeremben edzett, ami a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések értelmében nem lehetett volna nyitva.

A Bors egyik olvasója szemtanúja volt a rendőri intézkedésnek, amelyről képet is készített. A lapnak a rendőrség megerősítette az intézkedés tényét.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei 2020. december 2-án az esti órákban a járványügyi szabályok megsértése miatt intézkedtek egy újpesti edzőteremben, ahol a 2017 tavaszán történt Dózsa György úti baleset egyik érintettje is jelen volt. Vele, valamint a teremben tartózkodó további hat fővel szemben a rendőrök védelmi intézkedés megszegése szabálysértés miatt szabálysértési feljelentést tettek” – közölte a BRFK. A feljelentett hét személy egyike a fitneszterem alkalmazottja.

A Bors ellátogatott a konditeremhez, ahol ezúttal teljes sötétség honolt. Az ajtón azonban jól látható módon ezt a szöveget függesztették ki: „a legújabb kormányrendelet szerint november 11-től az edzőterem előreláthatólag 30 napig zárva tart”.

A Mercedesével száguldó M. Richárd 2017-ben, a Dózsa György úton csapódott bele egy szabálytalanul kanyarodó Citroënbe, amit egy megállóba lökött, több ember megsérült, ketten pedig meghaltak. A kecskeméti maffiaper egykori vádlottja a szakértők szerint nemcsak kokainozott a baleset előtt, de közel 130 kilométeres sebességgel hajtott az úton, az ütközés előtt pedig a telefonjával vette is magát.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×