eur:
390.8
usd:
358.65
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Védőmaszkot viselő járókelők a budapesti Örs vezér téren 2020. november 11-én. A koronavírus-járvány elleni kormányzati védelmi intézkedések új elemeként kötelező a maszkviselés a 10 ezernél több lakosú települések egyes közterületein; a területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Marad az állandó rendőri jelenlét az Örsön

A folyamatos rendőri jelenlét mellett a tér rendszeres takarítását ígérte a kerület szocialista polgármestere kedden.

Horváth Csaba az MSZP Facebook-oldalán a XIV. kerületi Örs vezér teréről közvetített online sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel (FKF) őszi összehangolt nagytakarítást kezdtek, „felfrissül” az Örs vezér tere, a Bosnyák tér és számos zuglói helyszín.

Elmondta, a rendőrséggel közösen megoldást találtak az elmúlt időszakban az Örs vezér terén kialakult nagyon súlyos közbiztonsági helyzetre. Hozzátette: az emberek biztonságérzete akkor javul, ha a közbiztonsággal a köztisztaság kéz a kézben jár. Ezért abban állapodtak meg az FKF-fel, hogy a takarítást folyamatosan végzik. Közölte, a Budapesti Rendőr-főkapitányság

folyamatos rendőri jelenlétet biztosít az Örs vezér terén és Zugló kiemelt közterületein.

Szabóné Müller Tímea, az FKF Zrt. köztisztasági főigazgatója elmondta, a cég Budapesten 25 millió négyzetméternyi közterületet takarít.

Szerinte az Örs vezér tere a legjobb példa arra, milyen sokszereplős a köztisztaság és a takarítás Budapesten. Kifejtette: ezen a téren feladata van a HÉV-megálló miatt a MÁV-nak, valamint a BKV-nak, az önkormányzatnak, továbbá az FKF köztisztasági divíziójának is.

Az Örs vezér téri aluljáró takarításáról közölte, az FKF gyakrabban, nem kéthetente, hanem hetente mossa le az aluljárót, beleértve a falait is. Mint arról az Infostart is beszámolt, két új gépet is telepítettek a múlt héten az aluljáróban, 6 és 22 óra között folyamatosan felmosnak.

Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az önkormányzat a kormányzati elvonások ellenére idén is több tízmillió forinttal támogatja a kerületi rendőrkapitányság működését. Beszélt a térfigyelőkamera-hálózat fejlesztéséről, a rendőröknek biztosított szolgálati lakásokról, valamint a körzeti megbízottakat segítő Szomszédom a rendőr programról.

Mint ismert, augusztus közepén megemelték a rendőrök létszámát a Örs vezér terén, mert sajtóhírek szerint a helyieket egy néhány főből álló banda zavarta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×