INFORÁDIÓ
2022. május 23. hétfő
Dezső

fkf

aluljáró

takarítás

budapest

Védőmaszkot viselő járókelők a budapesti Örs vezér téren 2020. november 11-én. A koronavírus-járvány elleni kormányzati védelmi intézkedések új elemeként kötelező a maszkviselés a 10 ezernél több lakosú települések egyes közterületein; a területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

Új masinákkal találkozhatunk az aluljárókban

Infostart

Bevásárolt aluljárótakarító-gépekből a FKF.

A magasabb színvonalú szolgáltatás érdekében az FKF az elmúlt hetekben új aluljárótakarító-gépeket vásárolt, amelyek zöme a napokban megérkezett és munkába is állt – olvasható a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) közleményében.

A beérkezett gépek elektromos hajtású, akkumulátoros, hengerkefés, ráállós kivitelű súroló-szívógépek. Előnyük, hogy a padlózat fertőtlenítőszeres súroló mosását követően a nedvességet is felszívják. Ezáltal a célgépek nem hagynak csúszós felületet maguk mögött, az így megtisztított területet a munkavégzést követően azonnal vissza is adhatják a gyalogos forgalomnak.

FKF Sajtó
FKF Sajtó

Kiemelik, az FKF kollégái egy ilyen gép segítségével egy óra alatt akár 1500 m négyzetméter felület professzionális takarítását is el tudják végezni. A munkába állított 8 új eszköz elsődlegesen a négy kiemelt, nagy forgalmú aluljáró tisztán tartásában segíti az FKF munkáját: két–két darab padlótakarító-gép

a Blaha Lujza téri, a Nyugati téri, az Etele úti és az Örs vezér téri aluljárókban állt szolgálatba.

Ezekben az aluljárókban az FKF munkatársai napi két műszakban végzik a kézi takarítást, valamint a padlózat gépi takarítását. Továbbá a lakossági igényekre is reagálva, heti egy alkalommal nedves technológiával koncentrált fertőtlenítő takarítás keretében is megtisztítják az aluljárók területét.

Hozzáteszik: a főváros közismerten nehéz gazdálkodási helyzete miatt a köztisztasági feladatokra is kevesebb forrás jut. Ennek ellenére az FKF-nél kiemelt szempont, hogy alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett is biztosítható legyen a közterületek tisztasága. A társaság ugyanakkor fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy

Budapest tisztán tartása többszereplős feladat,

amelyben a főváros cégei mellett az egyes kerületi önkormányzatoknak, valamint az ingatlantulajdonosoknak és a lakosságnak is komoly feladata van. Emellett a jelentős mennyiségű hulladékot termelő gazdálkodó szervezeteknek is komoly kötelezettségük áll fenn a közterületek tisztán tartásában.

FKF Sajtó
FKF Sajtó

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018