eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Védőmaszkot viselő járókelők a budapesti Örs vezér téren 2020. november 11-én. A koronavírus-járvány elleni kormányzati védelmi intézkedések új elemeként kötelező a maszkviselés a 10 ezernél több lakosú települések egyes közterületein; a területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Új masinákkal találkozhatunk az aluljárókban

Bevásárolt aluljárótakarító-gépekből a FKF.

A magasabb színvonalú szolgáltatás érdekében az FKF az elmúlt hetekben új aluljárótakarító-gépeket vásárolt, amelyek zöme a napokban megérkezett és munkába is állt – olvasható a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) közleményében.

A beérkezett gépek elektromos hajtású, akkumulátoros, hengerkefés, ráállós kivitelű súroló-szívógépek. Előnyük, hogy a padlózat fertőtlenítőszeres súroló mosását követően a nedvességet is felszívják. Ezáltal a célgépek nem hagynak csúszós felületet maguk mögött, az így megtisztított területet a munkavégzést követően azonnal vissza is adhatják a gyalogos forgalomnak.

FKF Sajtó
FKF Sajtó

Kiemelik, az FKF kollégái egy ilyen gép segítségével egy óra alatt akár 1500 m négyzetméter felület professzionális takarítását is el tudják végezni. A munkába állított 8 új eszköz elsődlegesen a négy kiemelt, nagy forgalmú aluljáró tisztán tartásában segíti az FKF munkáját: két–két darab padlótakarító-gép

a Blaha Lujza téri, a Nyugati téri, az Etele úti és az Örs vezér téri aluljárókban állt szolgálatba.

Ezekben az aluljárókban az FKF munkatársai napi két műszakban végzik a kézi takarítást, valamint a padlózat gépi takarítását. Továbbá a lakossági igényekre is reagálva, heti egy alkalommal nedves technológiával koncentrált fertőtlenítő takarítás keretében is megtisztítják az aluljárók területét.

Hozzáteszik: a főváros közismerten nehéz gazdálkodási helyzete miatt a köztisztasági feladatokra is kevesebb forrás jut. Ennek ellenére az FKF-nél kiemelt szempont, hogy alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett is biztosítható legyen a közterületek tisztasága. A társaság ugyanakkor fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy

Budapest tisztán tartása többszereplős feladat,

amelyben a főváros cégei mellett az egyes kerületi önkormányzatoknak, valamint az ingatlantulajdonosoknak és a lakosságnak is komoly feladata van. Emellett a jelentős mennyiségű hulladékot termelő gazdálkodó szervezeteknek is komoly kötelezettségük áll fenn a közterületek tisztán tartásában.

FKF Sajtó
FKF Sajtó
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×