eur:
389.58
usd:
363.47
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Oltásához előkészített, a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendők a fővárosi Honvédkórház oltópontján 2021. április 13-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Már itthon is van olyan hely, ahol jutalom jár két oltásért

Sőt, 2022 elején vakcinalottót is rendeznek.

Józsefváros az első fecske - az önkormányzat szeptember 9-i rendkívüli képviselő-testületén határozott arról, hogy 10 ezer forint egészségvédelmi támogatásban részesülnek mindazok a józsefvárosi rászoruló lakosok, akik 2021. december 31-ig beadatták mindkét Covid-oltást (a Janssen oltás esetében egyet), függetlenül attól, hogy ez a rendelet elfogadása után vagy előtt történt - szúrta ki a Portfolio.

További döntés, hogy támogatásban részesülhetnek azok, akiknek a családjában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250 százalékát, azaz 71 250 forintot. A támogatás feltétele, hogy a kérvényező családjában minden nagykorú személynek kell oltással rendelkeznie (kivéve, ha orvosi igazolása van arról, hogy nem oltható), és az oltásról szóló igazolást/igazolásokat be is kell mutatnia a kérelmezőnek a támogatás igénylésekor.

A kérelemben részesülők körében azok között, akik a rendelet hatályba lépését követően vették fel a védettség eléréséhez szükséges oltásokat, összesen 5 fő számára az Önkormányzat bruttó 150.000 forintot sorsol ki 2022 elején.

További részletek a lehetőségekről az önkormányzat közleményében.

A rendelet részletezi a javaslat hatásait is: összesen 2000 családdal számolnak, amely alapján a támogatás várható kiadása 20 millió forint. Ezen kívül a sorsolás pénzdíjainak további kiadásaira bruttó 750.000 forint + 15,5% szociális hozzájárulási adó, összesen 866.250 forint biztosítása szükséges. A mindösszesen szükséges 20.866.250 Ft összegű pénzügyi fedezet az általános tartalékból, azon belül a Szolidaritási Alapból kerül biztosításra - részletezik.

Magyarországon ez az oltakozás érdekében bevetett pénzügyi ösztönző alkalmazásának első példája. Külföldön már több országban is igyekeztek javítani az átoltottságot a pénzügyi ösztönzők alkalmazásával, van ahol utalvány formájában, van ahol készpénztámogatás formájában, de több helyen éltek a vakcina lottó lehetőségével is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×