eur:
394.01
usd:
368.64
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: pixabay

Egymillió forintot fizetnek egy gyerekért a Balatonnál

A balatonszentgyörgyi önkormányzat programja helyben tartaná a családokat.

Egymillió forintot ad minden újszülött gyermek után a balatonszentgyörgyi önkormányzat. A program célja, hogy minél több fiatal maradjon a településen – írja a Sonline.

Farkas László Nándor polgármester elmondta, a támogatásnak komoly feltételei vannak, és a pénzt is csak később kapják meg a családok.

„Amint megszületik egy balatonszentgyörgyi gyermek, az önkormányzat egymillió forintot helyez letétbe a számára. Ehhez az összeghez akkor nyúlhatnak hozzá a családok, ha vállalják, hogy gyermekük a faluba jár bölcsődébe, óvodába és itt végzi el az általános iskolát is” – fejtette ki. Az önkormányzat a pénzt addig hosszú lejáratú állampapírba helyezi, majd a ballagás után a kamatokkal együtt lehet megkapni az összeget.

Azok a gyerekek érintettek a programban, akik 2021. január elseje után születtek, de ha 14 év múlva lesz olyan nyolcadik osztályos, aki évvesztes volt, tehát 2020-ban született, ő is megkapja a pénzt – tette hozzá a polgármester.

A balatonszentgyörgyi önkormányzat százmillió forintot különített el a programra, a számítások szerint tíz évre tudják biztosítani a támogatást.

Balatonszentgyörgynek 1700 lakosa van, a harminc százalék nyugdíjaskorú. Már az elmúlt években is több fiatal költözött a településre: 2014 és 2019 között a település létszáma hét és fél százalékkal nőtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×