INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

traffipax

kamera

rendőrség

ted

Sebességtúllépés-ellenőrzést végeznek a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei Salgótarjánban. Országszerte az összes sebességmérő készülékével ellenőrzi mától a rendőrség az autósokat, a háromnapos akció ideje alatt elsősorban a gyorshajtókat szeretnék kiszűrni. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság is részt vesz a TISPOL „European Operation Speed” ellenőrzéssorozatban, amelynek során alapvetően a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművekre, valamint a gyorsforgalmi utak leállósávján történő haladással, illetve megállással elkövetett szabályszegésekre koncentrálódik a figyelem. Ennek oka, hogy más európai országokhoz hasonlóan Magyarországon is a sebességtúllépés a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok.

Speciális traffipaxokat vásárol a rendőrség

Infostart

És még vasárnap is tart a civil autós ellenőrzési kampány.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a közlekedési szabálytalanságok bizonyításához megfelelő minőségű képet készítő és sebességet is mérő berendezéseket vásárol, ezúttal negyven darabot - írta a napi.hu az európai uniós közbeszerzési értesítőből (TED).

A pályázatot „40 mozgás közbeni mérésre is hitelesített, közúti ellenőrzésre szolgáló járműsebesség-mérő berendezés” szállítására írták ki. A TED-en most megjelent közbeszerzési részvételi felhívás szerint a berendezéseket „a közlekedési jogsértések megelőzése, felderítése és a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében, valamint a mozgás közben észlelt jogsértések dokumentálásához, illetőleg a helyszíni intézkedést igénylő jogsértések bizonyítása” érdekében szerzik be.

Az ajánlatkérő közúti ellenőrzés elvégzésére alkalmasnak tekinti azokat a kamerákat, amelyek integrálhatók a következő rendszerek valamelyikébe:

  • járműsebesség ellenőrzésére szolgáló kamerás rendszer,
  • automatikus rendszámfelismerő rendszer,
  • járműforgalom ellenőrzésére szolgáló rendszer,
  • forgalomszámláló rendszer,
  • hőkamerás azonosító rendszer,
  • térfigyelő rendszer.

Az érdeklődő cégek augusztus 2-ig jelezhetik részvételi szándékukat a rendőrség közbeszerzésén. Az eladónak azt is vállalnia kell, hogy az eszköz használatáról, azok átadását követő tíz napon belül, 45 személynek elméleti és gyakorlati oktatást tart, budapesti helyszínen – derül ki a részvételi felhívásból. A nyertessel 9 hónapos szerződést kötnek.

Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018