eur:
394.46
usd:
370.46
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Baleset-megelőzés/Facebook

Autósok, figyelem: fokozott rendőri készültség lesz

A civil jellegű rendőrautók újra bevetésre indulnak az M7-esen, hogy visszavágják a vadhajtásokat.

A gyorsforgalmi utakon – különös tekintettel az M7 autópályára –, továbbra sem tapasztalható pozitív változás a járművezetők viselkedésében. A jogkövetés sokak számára másodlagos a pillanatnyilag elérhető előnyök mellett, akkor is, ha ezzel balesetveszélyes szituációkat teremtenek és a nyereségük valójában csak percekben mérhető – írja a kreszvaltozas.hu. Ezért erős igény támadt a rendteremtésre, így a szabályosan közlekedő járművezetők biztonságos haladásának a biztosítására

a rendőrség civil jellegű kamerás autói a hétvégén az M7-es autópályán indulnak bevetésre.

Elsősorban az autópálya leállósávját jogosulatlanul használókat fogják ellenőrizni, de más kirívó szabálytalanságot sem hagynak majd szó nélkül. Július 2-től július 4-ig az M1–M7 autópálya közös szakaszán, továbbá az M7 autópálya Pest, Fejér, Veszprém, illetve Somogy megyei szakaszain számíthatnak az autósok a koncentrált ellenőrzésre, az alábbi menetrend szerint:

  • Első etap: július 2-án (pénteken) a délutáni órákban, az M1–M7 autópálya közös szakaszán az autópálya kezdetétől a martonvásári csomópontig a jobb pályatesten 3 civil jellegű autóval.
  • Második etap: július 3-án (szombaton) a délelőtti órákban, az M1–M7 autópálya közös szakaszán az autópálya kezdetétől a martonvásári csomópontig a jobb pályatesten szintén 3 civil jellegű autóval.
  • Harmadik etap: július 4-én (vasárnap) a délutáni órákban, az M7 autópálya Budapest felé vezető oldalán a Siófok-Centrum csomóponttól (105. km szelvény) a Székesfehérvár-Centrum csomópontig (64. km szelvény) szintén 3 db nem rendészeti jellegű szolgálati gépjárművel.

Az ellenőrzések során a közlekedésbiztonságot maximálisan szem előtt tartva a rajtakapott szabálytalankodókat kivezetik az autópályáról, így biztonságosan félreállva hajtható végre az intézkedés. A portál ígérete szerint a felvételekből válogatást készítenek, amelyet megosztanak majd a nyilvánossággal, ez lesz a Pofátlan(TAN)ítás második évad első epizódja.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×