INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

orbán viktor

szamizdat

szivárvány

Orbán Viktor: nincs meg az értékek egysége, ezért nincs politikai egység sem

Orbán Viktor: nincs meg az értékek egysége, ezért nincs politikai egység sem

Infostart / MTI

Ha egyben akarjuk tartani az Európai Uniót, a liberálisoknak tiszteletben kell tartaniuk a nem liberálisok jogait - írja legújabb "Szamizdat" cikkében Orbán Viktor.

Az Európai Tanács legutóbbi ülésére emlékszik vissza legújabb "Szamizdat" cikkében Orbán Viktor.

A kormányfő szerint "falanxban vonultak föl a szivárvány zászlós miniszterelnökök", akik "tiszta vizet akartak önteni a pohárba, megvan-e még az értékek egysége".

"A vita kísértetiesen hasonlított a 2015. júniusi vitára, amely az Európára törő migránsinvázió miatt robbant ki. Mindkettő

erkölcsileg nehéz, politikailag fontos és intellektuálisan szép vita volt"

- fogalmazott írásában a miniszterelnök, aki szerint a válasz mindkét esetben ugyanaz: nincs meg az értékek egysége, ezért nincs meg a politikai egység sem.

"A liberálisok mindkét esetben abból indultak ki, hogy itt olyan kérdésekről van szó, amelyekre csak egyféle, a liberális véleményhegemóniának megfelelő válasz adható. A nem liberális demokraták válasza az volt, hogy a véleménypluralizmusnak megfelelően itt különböző válaszok vannak, és ehhez minden államnak és népnek joga van" - ecsetelte.

Megállapítása szerint a liberálisok véleménye az, hogy a migrációhoz való jog lényegében emberi jog.

"A mostani vitában, amely a gyermekek szexuális neveléséről szól, a liberálisok szerint a gyermekek kezébe kell adni azokat az érzékenyítő kiadványokat, amelyek felvilágosíthatják őket a heteroszexualitásról, a homoszexualitásról, a biológiai nem elhagyásáról és a nemváltó operációkról. A liberálisok szerint ez a gyermek emberi joga, a szülő döntése nem lehet kizárólagos, az állami intézményeknek ebben szerepe, sőt elsőbbsége van. Szülői jóváhagyás nélkül, állami korlátok nélkül lehet érzékenyíteni a gyermekeket. A nem liberális demokraták szerint a gyermek szexuális nevelése a szülő joga, és ebben az ő beleegyezése nélkül se az állam, se a pártok, se az NGO-k, se a szivárványos aktivisták nem játszhatnak szerepet" - folytatta Orbán Viktor.

Úgy látja,

a szivárványos országoknak joguk van túllépni a bináris, férfi-nő, anya-apa rendre épülő társadalmi berendezkedésen.

"Régen ők is ilyenek voltak, de jól megfontoltan és szándékaikat az állami politika rangjára emelve átléptek egy másik dimenzióba. Ezt a jogukat egy másik állam nem kérdőjelezheti meg."

A vezérhajó szerepére szerepére - ahogy látta - Németország vállalkozott.

"Hogy okos dolog-e újra karszalagban demonstrálni és a müncheni futballstadionban a magyar himnusz közben szivárványos zászlóval a játéktérre rohanni, abban nem vagyok biztos" - idézte fel a Münchenben történteket.

Szerinte a német gyerekek neveléséről a németek dönthetnek a magyarokéról viszont a németek, a belgák vagy a hollandok nem.

Úgy látja, a nemzetközi jog, az EU joga és az Alapvető Jogok Chartája szempontjából a helyes álláspont nem kétséges; a migráció nem emberi jog, és a gyermek szexuális nevelésének mikéntje sem a gyermek emberi joga.

"Ilyen emberi jog nincs. Van helyette az Alapvető Jogok Chartájának 14. cikke a szülők jogáról a gyermek számára megfelelő neveltetés biztosításához.

Ha egyben akarjuk tartani az Európai Uniót, a liberálisoknak tiszteletben kell tartaniuk a nem liberálisok jogait.

Egység a sokféleségben. Ez a jövő" - zárja sorait Orbán Viktor.

Nyitókép: Facebook
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018