eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: facebook.com/orbanviktor/

Orbán Viktor nem lesz ott a német–magyaron

A magyarok első két Eb-meccsén a helyszínen, a Puskás Arénában drukkolt a kormányfő.

A magyar miniszterelnök lemondta németországi utazását, így nem lesz ott a müncheni stadionban a magyar labdarúgó-válogatott harmadik csoportmérkőzésén – írja a német dpa hírügynökség. Hivatalos információt egyelőre nem közöltek az ügyben.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a 24.hu-val azt közölte, hogy "Orbán Viktor magánprogramjairól, ahogyan korábban, ezután sem adunk tájékoztatást a szerkesztőségeknek."

A Politico szerint Orbán Viktor szerda este Giorgia Melonival, a Olasz Testvérek párt elnökével vacsorázik Brüsszelben. A Magyar Nemzet is arról írt, hogy a magyar miniszterelnök Brüsszelbe utazik az EU-csúcsra, és onnan szurkol majd a magyar válogatottnak.

Orbán Viktor a két budapesti találkozót a helyszínen nézte.

A szerda esti német-magyar Eb-meccs felvezetésében a csapatok formája és a továbbjutási esélyek mellett a melegjogok melletti kiállásról is sok szó volt, a múlt héten elfogadott magyarországi pedofilellenes törvény nyomán, az ugyanis bírálói szerint összemossa az LMBT-közösség tagjait a pedofil bűnelkövetőkkel. Az ügyről kérdezték Marco Rossi szövetség kapitány és Gulácsi Péter véleményét is. Németországban többen kezdeményezték, hogy a müncheni stadion kapjon szivárványszínű kivilágítást, de ezt az UEFA nem engedélyezte. Ezek után több más németországi stadion borult ilyen színekbe. Válaszul itthon több stadion nemzeti színű kivilágítást kap szerda estére.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×