eur:
393.06
usd:
366.87
bux:
66548.58
2024. április 25. csütörtök Márk
A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2021. május 13-án. Ezen a napon 101 kórházi oltóponton megkezdődött azoknak a 16-18 éveseknek az oltása, akik már regisztráltak és időpontot is foglaltak.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Szinte bárki kaphat Janssen-oltást az ártándi határon - regisztráció nélkül

A román-magyar határra telepített oltóközpont ügyeit a román fél intézi.

Koronavírus elleni oltóközpont nyílt az Ártánd-Borsi határátkelőhely romániai oldalán - közölte kedden a Bihar Megyei Egészségügyi Igazgatóság.

Az oltóközpontot

egy konténerben alakították ki,

amelyet az országúti határátkelőhely Romániába tartó sávja mellett, a határtól mintegy ötven méterre helyeztek el. Az oltóközpont naponta romániai idő szerinti reggel 8 és este 20 óra között (közép-európai 7-19-ig) tart nyitva, és a jelentkezőknek előjegyzés nélkül beadják a Johnson&Jonhson vakcinát, amely egyetlen dózissal biztosít védettséget a koronavírus-fertőzés ellen. Az oltás ingyenes, az oltóközpont személyzetét a temesvári katonakórház biztosítja - áll a közleményben.

Dorel Tirt, a Bihar Megyei Egészségügyi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: az oltást az Európai Unió bármely tagállamának polgárai, valamint a Romániában tartózkodási engedéllyel rendelkező, EU-n kívüli polgárok is megkaphatják. A beoltottaknak helyben átnyújtják a romániai oltási igazolást.

Az Ebihoreanul.ro Bihar megyei portál kedden arról számolt be, hogy a nyitás napján mindössze hárman vették igénybe a borsi oltóközpontot. Az illetékesek a hírverés hiányának tulajdonították a csekély érdeklődést. Hozzátették: a kamionsofőrök is könnyűszerrel beoltathatják magukat Borson, hiszen az oltóközpont egy kamionparkoló közelében található.

Korábban az Arad megyei hatóságok közölték, hogy oltóközpont nyitására készülnek a magyar-román államhatár romániai oldalán, a Nagylak-Nagylak 1 és a Csanádpalota-Nagylak 2 határátkelőhelyen. A döntést azzal indokolták, hogy

egyre több, külföldön dolgozó román állampolgár tér haza csak azért, hogy előjegyzés nélkül beoltathassa magát.

Az Arad Megyei Egészségügyi Igazgatóság illetékese kedden az MTI-nek elmondta: dolgoznak még a nagylaki oltóközpontok megnyitásán, ezeket egyelőre még nem sikerült létrehozni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×