INFORÁDIÓ
2021. július 28. szerda
Szabolcs

előválasztás

vita

civil választási bizottság

ellenzék

Magyar György nem vár gyógyíthatatlan sebeket az előválasztási vitákban

Magyar György nem vár gyógyíthatatlan sebeket az előválasztási vitákban

Minden országgyűlési választási körzetben támogatja az előválasztási viták megrendezését a Civil Választási Bizottság. A testület elnöke szerint a nyár ideális időszak arra, hogy a szavazók figyelme az ellenzéki jelöltekre összpontosulhasson.

Az áprilisi parlamenti választáson közösen induló hat ellenzéki párt szerint a Magyar Köztársaság demokratikus működésének egyik legfontosabb garanciája az eltérő politikai vélemények nyílt, átlátható ütköztetése. A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd színeiben induló aspiránsoknak július 26-ig kell regisztrálniuk, ha meg akarják méretni magukat az egyes körzetekben.

Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke az InfoRádióban arról számolt be, hogy a hat párt közösen vitaszabályzatot is elfogadott. „A Civil Választási Bizottságnak az a dolga, hogy mindezt elősegítse, támogassa, és elkészüljenek azok a forgatókönyvek, amelyek megteremtik az egyenlő esélyeket” – mondta az ügyvéd.

A képviselő-jelölti, valamint a miniszterelnök-jelölti vitákat október 10-ig lehet megrendezni. Magyar György nem hiszi, hogy ezeken a vitákon olyan sebeket ejtenének egymáson a jelöltek, amelyek később begyógyíthatatlanok lennének.

A Civil Választási Bizottság elnöke beszélt arról is, hogy szerinte nincs túlzottan elhúzva az előválasztási folyamat. Az ügyvéd szerint három fontos része van az eljárásnak:

  • az aktivitás, tehát minél több ember megmozgatása
  • a legitimálás, hogy hiteles és megbízható embereket válasszanak ki
  • a tematizálás

Magyar György szerint a nyári hónapokban kifejezetten jót fog tenni a politikai uborkaszezonnak, ha az emberek azzal foglalkoznak, hogy az ellenzék miként fog fölállni. „Ősszel ezt le kell bonyolítani, és a kijegecesedett álláspontokkal és jelöltekkel kell a következő fél évében ráfordulni az igazi kampányra” – tette hozzá.

Magyar György szerint az előválasztások jelentőségét az is mutatja, hogy a kormányzati kommunikáció is ezzel, valamint a jelöltek személyével foglalkozik.

Nyitókép: Jakab Péter/Facebook

Kapcsolódó hang

Előválasztási viták: kifejezetten jót fog tenni a nyári uborkaszezonnak?
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018