eur:
393.76
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: BGYH

Szombattól újabb budapesti fürdő csábít a kikapcsolódása

A korábban bejelentett ütemezett újranyitás keretében 2021. május 22-én megnyitja kapuit Budapest egyik legrégebbi és egyben leghíresebb strandja, a Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő. Kedvezőtlen időjárás esetén sincs ok az elkeseredésre, mivel a fürdő beltéri, sőt kültéri termálmedencéi ekkor is kellemes kikapcsolódásra csábítanak.

A belépők a koronavírus-járvány kitörése előtti árakon érhetők el, és továbbra is lesz lehetőség gyermek-, diák- és nyugdíjas jegy, illetve komoly kedvezményeket nyújtó családi belépők megvásárlására. A korábban megvásárolt bérletek, ajándékutalványok érvényessége automatikusan meghosszabbításra kerül – áll a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. sajtóközleményben.

A sorban állás elkerülése érdekében javasolják az új és korszerű online felületen történő belépők megváltását, mely a fürdő honlapján érhető el. Az online felületen történő belépők megvásárlása csupán pár percet vesz igénybe és lehetőség van arra, hogy a mobil telefonra érkező QR-kód segítségével a vendég várakozás nélkül áthaladjon a beléptető kapun – jegyzik meg. A jegyek online módon történő vásárlásának ösztönzése érdekében 10 százalék kedvezményt biztosítanak a különböző jegytípusok vásárlásakor. Az akció visszavonásig érvényes.

A BGYH kiemeli: fontos, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján

csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőt, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal vagy igazolni tudja védettségét az EESZT applikációval.

A 18 éven aluli, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező védett személy felügyeletével látogathatják a fürdőket. A 18 éven aluli személyek életkorát azonban ebben az esetben is ellenőrzik, amely diákigazolvány felmutatásával is igazolható. A védettségi igazolványok ellenőrzését a testhőmérséklet mérésével együtt a fürdők bejáratánál végzik.

Szintén fontos információ, hogy papucs nélkül továbbra sem engedik be a látogatókat a fürdő területére! Belépéskor és a fürdők belterében tartózkodás teljes időtartama alatt – kivéve a medencetérben, szaunában és gözkabinban – az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező fürdővendégek számára, de természetesen a kültéren nem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×