INFORÁDIÓ
2021. május 6. csütörtök
Frida, Ivett

deloitte

csépai martin

pandémia

koronavírus

munka

A pandémia hatására visszafordíthatatlanul megváltozik a munka világa

A pandémia hatására visszafordíthatatlanul megváltozik a munka világa

InfoRádió

A Deloitte HR tanácsadási üzletágának igazgatója szerint a hibrid megoldás lehet a legjobb választás a vállalatok számára.

A legtöbb szervezetnél nem fognak visszatérni a dolgozók a megszokott irodai munkavégzéshez – mondta az InfoRádiónak Csépai Martin. A szakember úgy véli, a kihívást most az jelenti, erre miként lehet olyan megoldást kialakítani, amely az elmúlt egy év előnyeit megtartja, de egyben kezelni is képes az utóbbi időszakban mutatkozó kockázatait.

A hibrid megoldás lehet a legjobb választás – tette hozzá a Deloitte HR tanácsadási üzletágának igazgatója, aki szerint elsősorban a tevékenységek jellege fogja meghatározni, hogy melyek azok a feladat- vagy tevékenységtípusok, amelyeket érdemes az irodában végezni, és melyek oldhatók meg otthonról is.

Előbbire jó példa, ha a csapatnak együtt kell gondolkodnia egy feladaton, vagy esetleg részt vesz egy tréningen. Az elmélyült, egyéni elemzői munka viszont, ahogyan azt az elmúlt egy év bizonyította, otthonról is hatékonyan elvégezhető – magyarázta Csépai Martin. A másik meghatározó aspektus a vállalat vagy munkaadó által meghatározott cél lehet, ami ugyancsak befolyással bírhat a munkatársak egyéni beosztására.

Több világcégnél már elkezdődött az új munkavégzési modellek bevezetése:

van, ahol 3:2 arányban határozzák meg az otthoni és az irodai munkavégzés összetételét,

és van, ahol kifejezetten az a cél, hogy a munkavégzés alapvetően távoli eléréssel és csak minimális fizikai jelenléttel történjen. Spanyolországban elindult egy kezdeményezés, hogy teszteljék a négynapos munkahét intézményesített lehetőségét.

Utóbbival kapcsolatban a Deloitte HR munkatársa megjegyezte: az a kérdés, hogy mindennek mik a kapcsolódó következményei egy szervezetben. Úgy van-e erre lehetőség, hogy rugalmasan kezelve csak a beosztásokat alakítják át, de továbbra is teljes munkaidőben, azonos munkabéren foglalkoztatják a munkatársakat, vagy adott esetben munkaidő- és arányos fizetéscsökkentéssel oldható meg. Ez utóbbit azonban sokan biztosan nem engedhetik meg maguknak – tette hozzá Csépai Martin.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pexels.com

Kapcsolódó hang

Szakértő: a pandémia hatására visszafordíthatatlanul megváltozik a munka világa
 
A munka világa a pandémia után – Csépai Martin
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018