eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Soós Zoltán háziorvos előkészíti az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinákat nyíregyházi rendelőjében 2021. április 1-jén.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Halálesetek oltás után - közzétette az adatokat a magyar kormány

Közzétette a kormány, hogy a koronavírus elleni oltás után hányan fertőződtek és haltak meg Magyarországon.

A baloldali politikai erők többféle módon folytatják oltásellenes kampányukat. Ennek egyik formája az, hogy kétségbe...

Közzétette: Magyarország Kormánya2021. április 25., vasárnap

A kormány szerint ezekből az adatokból látható, hogy az országban használt vakcinák „hatékony és erős védelmet nyújtanak” a fertőzés ellen.

Az immunizáció után összesen 5714 ember betegedett meg és 273 ember vesztette életét.

A legkevesebb fertőzés és haláleset a Moderna-vakcina beadása után történt.

A Moderna oltóanyagból a kormány 1 723 610 adagról kötött megállapodást, amely 861 805 ember immunizálására elegendő. Eddig 284 400 adag érkezett meg a vakcinából.

A Szputnyik V vakcina beadása után mindössze 201 ember betegedett meg, ketten haltak meg az immunizáció után. Az oltóanyagból a kormány kétmillió adagot rendelt, ami egymillió ember immunizálására elegendő. Eddig 1 325 600 adag érkezett Magyarországra.

Az AstraZeneca oltóanyagának használata után 613 esetben regisztráltak megbetegedést és hat ember halt bele a koronavírus szövődményeibe.

A kínai Sinopharm oltóanyag hatására 1744 megbetegedés történt, amiből 78 halálos kimenetelű volt. A kormány ötmillió adag szállítására kötött megállapodást, ami két és fél millió ember immunizálására elegendő. Eddig az oltóanyagból 1,1 millió érkezett az országba.

A legtöbb megbetegedést a Pfizer és BioNTech vállalatok által közösen fejlesztett oltóanyag alkalmazása után regisztrálták. Magyarország ebből az oltóanyagból rendelte a legtöbb dózist, összesen 10 874 511 adag vakcinát várnak, és 2 208 165 adag érkezett meg eddig belőle.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×