eur:
394.01
usd:
368.63
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Katona kísér egy nőt, akit beoltottak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájával Budapesten, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben 2021. február 28-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kiemelkedő az átoltottság a katonáknál

A Magyar Honvédség 77 százaléka már védett a koronavírussal szemben – mondta a Magyar Honvédség parancsnoka az M1 aktuális csatornán.

Korom Ferenc kiemelte: a katonák esküjüknek megfelelően igyekeznek Magyarország és a magyar állampolgárok biztonságát, egészségét védeni. Szerdán is több mint 1600 katona vesz részt az egészségügyi rendszer támogatásában.

Az oltásból is kiveszik a részüket.

A Magyar Honvédség oltóbusza kedden és szerdán Tolna megyében 900 ember beoltását teszi lehetővé.

Kérdésre válaszolva azt mondta: a katonák járvány elleni védekezésben való részvételét mind az állampolgárok, mind az egészségügyi személyzet pozitívan értékeli.

A vezérezredes azt is elmondta, hogy a járvány kezdete óta 1339 intézményt fertőtlenítettek a katonák 136 ezer liter fertőtlenítőanyag felhasználásával. Az érintett intézmények között voltak idősotthonok, egészségügyi és közoktatási intézmények is.

Mindemellett fegyverrel végrehajtandó feladatokat is ellátnak a katonák, 730 kilométer hosszan a magyar határok védelmét is segítik – közölte Korom Ferenc.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×