INFORÁDIÓ
2021. június 23. szerda
Zoltán

szűts ildikó

budapest gyógyfürdői és hévízei

gyógykezelés

beutaló

járvány

koronavírus

A Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda üres kültéri medencéi Budapesten 2020. március 15-én. Az új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. valamennyi fürdőegységét, gyógyászati egységét zárva tartja határozatlan ideig.

A teljes nyitásra készülnek a fővárosi fürdők

Hétfőtől újra elérhetőek az orvosi beutalóval igénybe vehető gyógykezelések négy budapesti helyszínen – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. A nyitásról a társaság vezérigazgatóját kérdezte az InfoRádió.

Szűts Ildikó tájékoztatása szerint a hétfői naptól a Széchenyi, a Szent Lukács, a Paskál és a Pesterzsébeti fürdőben újraindult a gyógyszolgáltatás, a Csillaghegyi strandon pedig hamarosan elérhető lesz ismét az uszoda használatának a lehetősége a versenysportolók számára. A fürdők a 2020 novemberében kiadott Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása alapján kizárólag orvosi beutalóval fogadhatnak vendégeket. A vezérigazgató megjegyezte, az érintettek folytathatnak egy korábban megszakított gyógykúrát, vagy akár újat is fölírhat a reumatológus szakorvos. Meghatározott esetben a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) saját orvosai is rendelkezésre állnak, a pontos részletekről az adott fürdőknél lehet tájékozódni.

Hogyan tovább?

A strandok és fürdők teljes nyitásával kapcsolatban Szűts Ildikó emlékeztetett: a BGYH abban az esetben tudja megnyitni a létesítményeit, ahogy erre a kormány engedélyt ad, ami nyilvánvalóan a járványhelyzet függvényében fog alakulni; erre – egyes hírek szerint – akár már májusban sor kerülhet. Ettől függetlenül a társaság megkezdte a felkészülést, bízván abban, hogy májusra, június elejére valamennyi fürdőlétesítmény kinyithat a teljes körű szolgáltatásokkal a vendégek számára. Készülniük azért is kell, mert a nyitást megelőzően általában szükség is van 2-3 hétre az alapvető takarítási, higiéniás és fertőtlenítő munkálatok elvégzésére.

A vezérigazgató az InfoRádió érdeklődésére azt is közölte, hogy a múlt novemberi zárlat óta „egy borzasztóan nehéz időszakon vannak túl, amely során szabályosan válságot kezelünk, ahogyan azt az egész ország tette”. A Budapest Gyógyfürdőinek fővárosi segítséggel sikerült átvészelnie az elmúlt időszakot – megtartva munkavállalói jelentős részét, aki száma ma is meghaladja a 850 főt, többségük állásidőn van és a bére mintegy 80 százalékát kapja – tette hozzá Szűts Ildikó. Reményét fejezte ki, hogy részben a fővárosi segítséggel, részben korábban felvett hitelekkel át fogják tudni vészelni a következő egy-két hónapot is, amit majd a cég likviditási és gazdasági helyzetének a rendberakása követhet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kapcsolódó hang

A fővárosi fürdőket nem érheti meglepetésként a kormány jelzése
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018