eur:
394.46
usd:
370.46
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Aradszki András, a KDNP képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 18-án.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Aradszki Andrásnak újra kellett tanulnia járni, de legyőzte a vírust

Közel öt hónap kórházi, illetve az ezt követő rehabilitációs kezelés után, nagypéntek előtt két nappal gyógyultan térhetett vissza otthonába Érd országgyűlési képviselője.

Érd országgyűlési képviselője novemberben fertőződött meg a koronavírussal. Betegsége súlyosságát jelzi, hogy a politikus öt hétig volt lélegeztetőgépen, élet-halál között. Ám a kórházi dolgozóknak köszönhetően felépült, és bár többhetes rehabilitációs kezelés várt még rá, az élete már nem forgott veszélyben – írja az Érdi Hírek.

„Különleges lesz számunkra az idei ünnep” – fogalmazott a lapnak Aradszki András a hazaérkezésekor.

„Advent előtt kerültem kórházba és húsvétra, Jézus feltámadásának ünnepére térhettem haza. Érzem a Gondviselés erejét és tiszta szívvel köszöntöm az életet, amelyet másodszor is megkaphattam.

Hálás vagyok az orvosoknak, a nővéreknek az áldozatos munkájukért,

nem csak azoknak, akik engem gyógyítottak, ápoltak, hanem valamennyi egészségügyi dolgozónak az országban, aki áldozatos munkával küzd az életért. Hálás vagyok a sok barátnak, az ismerősöknek és azoknak, akik ismeretlenül is imádkoztak értem. És különösen a családomnak, hogy mindvégig hittek a gyógyulásomban.”

Az országgyűlési képviselőt szilveszter napján vették le a lélegeztetőgépről, majd január elején szállították át az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe. Az altatásban töltött idő alatt a fizikai állapota megváltozott, újra kellett tanulnia járni. Kezelőorvosai gyógytornával segítettek rajta, emellett a tüdőgyulladás okozta károkat is helyre kellett hozni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×