eur:
393.82
usd:
365.1
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Vendégek elvitelre szánt ételre várakoznak a nagykanizsai Bankpalota étterem előtt 2020. november 11-én. A kormány koronavírus-járvány elleni védekezésének részeként az éttermek november 11-től nem fogadhatnak vendéget. Az étteremben csak az étel elvitele céljából tartózkodhat vendég.
Nyitókép: MTI/Varga György

Mi lesz az eddigi enyhítési intézkedések fényében a vendéglátóhelyekkel?

Az egyik legrosszabb helyzetben lévő szektorban sokan az utolsó számokhoz jutnak azon a bizonyos centin, amit az enyhülésre várva hónapok óta vágnak.

Sokan, főleg a kocsmákat, vendéglőket, éttermeket üzemeltetők várták a bejelentést, hogy náluk is lesz valamiféle enyhítés húsvétkor vagy azután. Gulyás Gergely péntek délutáni rendkívüli tájékoztatóján kiderült, hogy erről egyelőre szó sincs.

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég Izraelben járva úgy fogalmazott, hogy ott látta „a járvány utáni élet jeleit, láthattam teraszokat, induló éttermeket, nekilendült gazdasági életet”, és ez is megcsillanthatta a reményt a vendéglátósoknak, de a miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentései között semmi olyan nincs, ami változtatna a helyzetükön.

Gulyás Gergely arról számolt be, hogy 2,5 milliós első vakcinás beoltottságnál enyhítés jön, a szolgálótoknak, az üzleteknek ez könnyebbséget jelent, nyitnak az iskolák, óvodák is, este tíztől lesz csak kijárási tilalom, ám a vendéglátósok a jelen szabályok szerint a teraszt sem nyithatják ki és nem fogadhatnak vendégeket létszámkorlátozással sem. Róluk nem esett szó. Marad számukra az eddigi helyzet, tehát az elvitel és a házhoz szállítás. De azzal a többség egyre nehezebben képes betömni a lyukakat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×