eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Betiltják az utcai alkoholfogyasztást egy teljes magyar településen

Megelégelte az italozók viselkedését az önkormányzat.

Eldobált sörös fémdobozok és kicsi (régen a vitrineket is díszítő) italos üvegek a bokrok alatt, az árokpartokon, ablakpárkányokon hagyva, közterületeken eldobálva – részben épp a rengeteg hulladékból lett elég, mondta a beol.hu-nak Csepreghy Elemér, Mezőkovácsháza polgármestere. Elmondta, a szemetelők kisebb és nagyobb boltokban (korosztálytól függetlenül) szerezik be a pálinkát és egyéb szesztartalmú italokat, majd az üzletből kilépve, annak közvetlen környezetében megisszák. Járdaszélen üldögélve, vagy éppen ittas állapotban a templomban okoznak kínos, kellemetlen viselkedésükkel felháborodást.

A képviselő-testület a korlátozást március 1-től vezeti be: tilos lesz hétfőtől szeszes italt fogyasztani Mezőkovácsháza közigazgatási területén lévő közterületeken. Engednek azért néhány kivételt (ha majd feloldják a korlátozásokat), például a lakodalmas menetekben vagy a közterületen engedéllyel szervezett alkalmi rendezvények területén lehet majd alkoholos italt inni, csakúgy, mint szilveszterkor és újévkor, illetve a vendéglátóhelyek által használt közterületeken.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×